Malumunuz geçtiğimiz Pazartesi günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü idi. Bir hafta öncesinden kurum, kuruluş ve bazı kesimler gazeteciler gününü kutlamak için gazeteciler ile bir araya gelerek günlerini kutladılar. Ben il dışında olmam nedeni ile bir kaç toplantıya katılamadım. Katılamadığım toplantıları yetkililerine ilettim. Geçen yıllarda pek Gazeteciler günü kurum ve kuruluşlar tarafından kutlanmazken, gazeteciler kendi aralarında kutlama yaparak bir araya gelirlerdi.
İsterseniz yapılan davetlerden kısa kısa bilgiler aktarayım. Bir hafta önceden kutlayan Borsa Başkanı Hamit Özkök’ün davetine il dışında olduğum için katılamadım. Ama Hamit başkan Borsayı bir yerden alıp zirveye taşıdığını bilmeyen yoktur.
Ardından Atso Başkanı Cüneyt Göktaş oda salonunda bir kutlama gerçekleştirirken. Bu güne kadar neler yaptıklarını gazetecilerle paylaşmıştır. Tabi verdiği bilgi ve çalışmalarında gördüğüm kadarı ile odayı belli bir noktaya getirerek güzel bir güneş paneli hayata geçmiş.
Tabi Pazar günü de Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak gazetecilerin gününü kutlamak için kahvaltılı toplantı yapmıştır. Ben il dışında olduğum için bu kutlamaya da katılamadım. Emin Koçak ise odaya Başkan olduktan sonra adı sanı duyulmayan bir yerden alıp güzel bir bina yaparak hizmetleri ile bu günkü cazibeli duruma getirmiştir.
Pazartesi günü günü ise Sayın Aksaray valisi Hamza Aydoğdu sabah kahvaltısı ile bizleri bir araya getirmiştir. Burada Sayın Aydoğdu geldiği günden bu güne yapılan çalışmalarından bahsederek bizleri bilgilendirmiştir. Zaten sayın valimizin başarısını halkımızdan bilmeyen yoktur. Halkımızında gönlüne giren bir başarılı valimiz var.
Yemekten sonra girişteki salonda Sayın valimiz ile beraber çay sohbeti yaptık. Sayın valimiz burada ilin adının kirlenmemesi için önemsiz haberlerin yapılmaması konusunda yaptığımız sohbette hem fikir olduk.
Salı Günü yeni kurulan Girişimci Muhtarlar derneği gazetecilerle bir araya gelerek bir kahvaltıda bizleri buluşturdu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen Aksaray’da ikinci bir dernek kurarak 10 yakın muhtarla bir araya gelerek dernek kurmuş tebrik ederiz.
Aynı gün öğle yemeği ile CHP il Başkanı Ali Abbas Ertürk beraberinde Gelecek partisi il Başkanı ve DP il il başkanı ile beraber basın mensupları ile bir araya geldiler. Burada içimi sızlatan bir basın açıklaması yaptı. bunlar doğru ise bunun altından kimse kalkamaz.
CHP'li Ertürk, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 184 bin 364 metre kare büyüklüğündeki iki arsanın AKP Aksaray Milletvekili İlknur İncesöz'ün Danışmanı Alparslan Öztürk ve kardeşi Tolgahan Öztürk'e peşkeş çekildiğini ileri sürerek şunları söyledi:
“Organize Sanayi Yönetim Kurulu'nun 7 Haziran 2018 tarih ve 2018 / 95 sayılı yönetim kurulu kararı ile; 8025 Ada 1,2,6, 7 parsellerinde toplam 128.852,24 m2 arsayı Tolgahan Mühendislik'e, 7 Haziran 2018 tarih ve 2018/ 94 sayılı yönetim Kurulu kararı ile; 8025 Ada, 4-5 parsellerinde toplam 55.512,18m2 arsayı Şahoğlu Mimarlık şirketine olmak üzere, toplam 184 bin 364,42 m2 arsayı 2 kardeşe ait şirketlere ön tahsis adı altında vermiş.
2022 arsa fiyatlarıyla 27 milyon 654,663 TL Arkadaşlar, OSB'nin 103 maddelik yönetmeliği elimizde, hukukçularımızla bu yönetmeliğin tamamını okuduk, inceledik. OSB Yönetmeliğinde 
“Ön Tahsis” diye herhangi bir ibareye rastlayamadık. Bu kadar büyük bir arsa, yönetmeliğe aykırı ve usulsüz bir şekilde, ilimizin TBMM yolunu unutan Milletvekili İlknur İnceöz'ün kamuoyunda danışmanı olarak bilinen ve sosyal medya paylaşımlarından görüldüğü üzere siyasi gezilerinde yanından ayırmadığı iş insanı, AK Parti'nin eski İl Başkan Yardımcısı Alparslan Öztürk'e ve onun kardeşi Tolgahan Öztürk'e ait şirketlere peşkeş çekilmiştir.

 

 

​​​​


11.01.2022 23:53:00

Erdogan Kaya

10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlamaları notları

10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlamaları notları