Cuma’dan devam. 

    05.10.2016 Çarşamba günü  “* ILISIU KÖPRÜSÜYLE DÜNYA GENELİNDEN MİMARLARIN AKININA UĞRARIZ!” başlığı altında; 

    Eğer ki gerçekten de Aksaray’ın atanmış ve seçilmişler ile siyasetçileri, Meslek Odaları mensupları, STK’ların yetkilileri ile gazetecilerin  genel ek serisi  böylesine vurdum duymaz olmasaydı maalesef şu andaki negatif konumumuzda olmazdık.!!! 

   Aksaray’ın  kişi başına düşün gelir yönünden Kuveyt, Katar seviyesinde olurken ,her tarafından turist kaynar, Balta girmemiş ormanlarda yaşayanlar bile bizi tanırdı.!!! 

   Çünkü bunların tamamını gerçekleştirecek yer altı ve üstü zenginliklerimiz, tarımımız ve bunların tamamını en iyi şekilde kıymetlendiren birde coğrafi konumumuz var. 

  Amma Cuma günkü yazımda da belirttiğim istisnanın dışında kalan  geneli birer hayırsız evlat gibi olanlar yüzünden elimizin altında olanları değerlendiremediğimizden yerlerde sürünmeye devam ediyoruz.!!! 

   Sahip olup ta değerlendiremediğimizden ne tanınmamıza, neden daha çok yerli ve yabancı turistin ilimize gelmesine vesile olmayan eserlerimizden biriside Ilısu köprüsüdür. 

   Tamamen harçsız olarak yapılmasına rağmen 1000 yıldan fazla zamandır yıkılmayan doksanlı yıllarda çabamla eski eser olarak tescil ettirilen bu köprümüz bile hakkıyla değerlendirilmiş olunsa yeryüzündeki ülkelerin tamamından her sene milyonlarca mimarın gelmesi sağlanır. 

   Şimdiye kadar yapılmayanların bundan sonra yapılarak bu umursamazlığın en kısa zamanda telafi edilmesi dileğiyle.” diye dile getirdiğimin gereğinin Vali Hamza Aydoğdu ve kendisi gibi idealist arkadaşları tarafından yapılması ve yaptırılması dileğiyle. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.  


Tarih: 06.12.2021 16:02

Ali Genç

1000 Yıllık Harçsız Ilısu Köprüsüyle Dünya Mimarlarının Akınını Vali Aydoğdu Sağlatsın

1000 Yıllık Harçsız Ilısu Köprüsüyle Dünya Mimarlarının Akınını Vali Aydoğdu Sağlatsın