Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Yozgat Bursa'nın 'su kardeşi' oldu

Yozgat Bursa

Yozgat Bursa'nın 'su kardeşi' oldu

Bursa’da hayata geçirdiği altyapı yatırımları kenti sağlıklı bir geleceğe hazırlayan BUSKİ Genel Müdürlüğü, tecrübelerini ‘su kardeşi’ olduğu Yozgat Belediyesi’ne taşıdı.

BURSA (İGFA) - Belediyeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması için Su Verimliliği Seferberliği kapsamında 28 belediyenin katılımıyla başlatılan Belediye Su Kardeşliği uygulaması kapsamında, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) ile Yozgat Belediyesi, BUSKİ’nin “su kardeşi” ilan edildi.

Su kardeşliği protokolü uyarınca, BUSKİ’nin bilgi, deneyim ve tecrübelerinin paylaşılması amacıyla başlatılan buluşmaların ilki geçtiğimiz ay BUSKİ’nin ev sahipliğinde yapılmıştı.

Su kardeşliğinin ikinci buluşması ise Yozgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Araştırma ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Başaran, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve teknik personelin katılımıyla yapıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, “‘Nehir kenarında bile abdest alıyor olsanız, suyu israf etmeyiniz’ hadis-i şerifinde de belirtildiği üzere hemşerilerimizin istifadesine sunmak için şehrimize getirdiğimiz suyumuzu en verimli şekilde kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KAYIP KAÇAKLA MÜCADELE

Gerçekleştirdikleri yatırımlarla su kayıp kaçaklarını önlemede büyük başarılar elde ettiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç de geçen yıl Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen ‘Belediye Su Kayıpları Çalıştayı’nda, yüzde 20'ler seviyesindeki kayıp-kaçak oranı ile Türkiye'deki en iyi su ve kanal idaresi seçildiklerini hatırlattı. Gülenç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın her noktada kurumun önünü açtığını ve çalışmaları desteklediğini belirterek, sürekli gelişim ve teknolojik iyileştirme çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Gülenç, elde edilen tüm deneyimleri ve kazanımları her toplantıda ve ortamda diğer su ve kanalizasyon idareleriyle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan heyet, daha sonra Yozgat Belediyesi’nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını yerinde incelemek üzere saha ziyareti gerçekleştirdi. Tecrübe ve deneyimlerini “su kardeşi” şehirlerle paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Gülenç, su yönetimine ilişkin çalışmalarında Yozgat Belediyesi’ne başarı dileklerinde bulundu.



Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı