Tarih: 28.06.2014 00:00

Yıldırıcı; Ramazan ay`ı Mevla`nın müminlere büyük bir ihsanıdır

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Aksaray İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, mübarek Ramazan ay’ının gelmesi nedeniyle yazılı yayınladığı basın bildirisinde; rahmet, mağfiret ve bereket ay’ı olan Ramazanın güzelliklerinden ve inananların hayatına getirdiklerinden en önemlilerinin yardımlaşma ve dayanışma olduğunu belirtti.

            Ramazan ay’ının toplumsal birlikteliğini oluşturan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Ramazan ay’ı Yüce Mevla’nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan, Kur’an, oruç ve sabır ay’ıdır. İyilik, güzellik, rahmet ve mağfiret ay’ıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu, Rahmet ve mağfiretin, feyz ve bereketin bol olduğu bir ay’dır. Bu ay, müminlerin, günahlardan ve cehennemden kurtulmalarına vesile olan değeri büyük yüce bir ay’dır.

            İnsanları sevgiye, barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye yönlendiren ve böylesi müstesna günlerimizde, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiğini ifade etti. İl Başkanı, bu mukaddes ayda, İslam coğrafyasında da yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zaman da Ramazan’da oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak birlik ve beraberliğe evirilmesine vesile olmasını iletti.

            Bu duygu ve düşüncelerle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in başta Aksaraylı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim,” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —