Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Yeni Dönemde de Altı Temel Prensip Üzerinden İlerleyeceğiz

Yeni Dönemde de Altı Temel Prensip Üzerinden İlerleyeceğiz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de, tüm çalışmaları altı temel prensip üzerinden şekillendirmeye devam edeceklerini söyledi.

- Nicelikten Çok Niteliğe Ehemmiyet Veriyoruz -

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (AGYC) Başkanı Celil Acar, Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı, Aksaray Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Talat Belge  ve Cemiyet mensubu gazeteciler, Prof. Dr. Yusuf Şahin’e tebrik ziyaretinde bulundu. Yeni döneme başladıklarını, bu süreçte dua ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Rektör Şahin, temel altı prensip üzerinden tüm işleri yaptıklarını söyledi ve yine aynı prensipler üzerinden, daha verimli çalışmalar yapmaya gayret göstereceklerini kaydetti. İlk prensiplerinin “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” düsturu olduğunu anımsatan Şahin, şöyle devam etti: “Dünle bugün, bu yılla bir önceki yıl arasında bir fark olmasını arzu ediyoruz. Bu farkın birden bire çok yüksek aralıklarla gerçekleşmesi de gerekmez. Bir diğer prensip olarak, az da olsa devamlı olan işler yapmayı daha anlamlı buluyoruz. Bir kereye mahsus, devamı olmayan, yarım kalan çalışmalar yapmak yerine, kalıcı ve süreklilik arz eden işleri önceliyoruz. Yaşadığımız çağın insanının en büyük hastalıklarından bir tanesi sayılardır. Bizim sayı takıntımız yok. Nicelikten çok niteliğe, içeriğe ve derinliğe ehemmiyet veriyoruz; bu bizim üçüncü prensibimiz. Dördüncü prensibimiz ise sistematik hatalar yapmamaktır. Meleklerle çalışmıyoruz, insanız ve elbette hatalar yapabiliriz. Ama biz, sistematik hatalar yapmamaya özen gösteriyoruz. Hata ile sistematik hata birbirinden farklıdır. Biz, sürekli tekrar eden aynı hataları yapmamaya hassasiyet gösteriyoruz.”

- Faaliyetlerimizin Merkezinde Kültür-Sanat Var -

Kadınların, kampüsteki işlerin yürütülmesine dair karar mekanizması içerisinde olmalarını değerli bulduklarını ve bunun da beşinci prensibi oluşturduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Özellikle kız öğrencilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Bu, aynı zamanda medeniyetimizin de bir gereğidir. Sorunlara ya da gelişmelere sadece erkek gözüyle bakmak, toplumun yarısını oluşturan kadınların bakış açılarını ve önerilerini kaçırmak demektir. Bu nedenle Üniversitemizde kadın yöneticilerin oranı yüzde 35-45 bandındadır ve bu oran Türkiye ortalamasının da, şehir ortalamasının da üzerindedir. Kültür-sanat etkinliklerine verdiğimiz değer ise altıncı prensibimizdir. Ülkemizde ciddi bir kalkınma hamlesi yaşandı. Bunu kültür-sanatla desteklememiz, ilerleyişimiz açısından kıymetli. Tüm faaliyetlerimizin merkezinde kültür-sanat var. Öğrencilerimizin oluşturduğu topluluklar eliyle bu faaliyetler yürütülüyor. Kültür-sanat çalışmaları nezaket, zarafet, sevgi gibi derinlikli duygularımızı geliştiriyor ve bunu daha çok geliştirmek, geleceğimiz açısından önem teşkil ediyor” dedi.  

- Haberlerimizdeki Temel Önceliğimiz, Kamu Yararı -

AGYC Başkanı Celil Acar ise cemiyet mensupları adına yaptığı değerlendirmede, etik ve ahlaki değerler içerisinde mesleki faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, şu noktaların altını çizdi: “Hocamıza yeni dönemde başarılar diliyoruz. İkinci dönemde de Sayın Rektörümüzün şehrimize önemli değerler katacağına inanıyoruz. Aksaray’da çalışan medya mensupları olarak bizler, ‘Şehir bizim, Üniversite bizim’ bilinciyle hareket ediyoruz. Gazetecilik faaliyetleri içerisinde etik değerleri ön planda tutuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde kurum faaliyetlerine katkı sunmayı ve kamu yararı gözeterek haber yapmayı önemsiyoruz. Üniversitemizle yakın ilişkiler içinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Rektör Danışmanlarının da hazır bulunduğu ziyaretin son bölümünde, hediyeler takdim edildi.

 

 

 



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli