Tarih: 18.12.2018 17:19

Yemen için kampanya düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediyesi, Aksaray Meslek Edindirme Kursu (AKMEK) İHH Aksaray İnsani Yardım Derneği işbirliğinde ?Yemen Haftası´ etkinlikleri programı başlatıldı. 1 Hafta sürecek etkinlikler kapsamında Yemen´deki duruma dikkat çekilerek yardım kampanyası düzenlenecek.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Vali Ali Mantı Aksaray halkının Yemen için başlatılan bu kampanyaya destek olacağına inandığını söyledi.

Vali Ali Mantı ?Bizler dil, din, ırk ayırmaksızın millet olarak; kıtlık zamanlarında yokluk zamanlarında zorduruma düşen insanların yardımına koşmuş bir milletin ve ümmetin evlatlarıyız. İnşallah Allah gücümüzü kuvvetimizi artırsın bunda sonrada dünyadaki tüm mağdurların ve masumların hamisi olmaya devam edeceğiz. İnşallah ülkemiz güçleniyor. Güçlendikçe de tüm insanlığa insanlara özelliklede ümmet bilinci ile de Müslüman kardeşlerimize elinden geleni yapacağına inanıyorum ?dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Yemen´de ihtiyaçlar talepler çok olduğunu Aksaray´ın en iyi şekilde bu kampanyaya destek olması gerektiğini söyledi.

İHH Aksaray İnsani Yardım Derneği Başkan Vekili Şenol Korkmaz ise 22 milyon insanın gıdaya ulaşımında büyük sıkıntı yaşadığı Yemen´de iç Savaştan dolayı 7 bin insan öldüğünü söyledi.

İHH olarak 2019 yılında özellikle Yemen´li çocukların eğitimine, 4 ayrı sağlık merkezine ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 1 milyon EURO´luk proje hazırladıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra Yemen için dua edildi ve ardından Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve protokol üyeleri Yemen´de yaşanan dramın fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —