Yabancı Öğrenciler ASÜ’de Türk Müziğini Öğrendi

Yabancı Öğrenciler ASÜ’de Türk Müziğini Öğrendi

 Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bazen -dili anlaşılmasa bile,- bir müzik tınısının kişinin ruhunda bir yerlere dokunabildiğini söyledi.

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kerim Öner’in yaptığı “Müzik Terapi” projesi kapsamında Aksaray’a gelen altı ülkenin üniversite öğrencileri, Senato Salonu’nda Rektör Şahin’le buluştu. Müzik terapinin tarihi derinliğinin yanı sıra, Türk kültürünü ve musikisini de öğrenen yabancı öğrenciler, “Yine Bir Gülnihal,” “Üsküdar’a Giderken” ve “Nihavent Longa” isimli eserleri enstrümanlarıyla çalıp söylediler. Eserlere eşlik eden ASÜ Rektörü, anadiller farklı olsa da çocukların ve müziğin dilinin evrensel olduğunu söyledi. Bazen bir müziğin, dili hiç anlaşılmasa bile “Bu tam da beni anlatıyor” dedirtebildiğini ve kişinin ruhunda bir yerlere dokunabildiğini kaydeden Şahin, “Bugün burada olanlar, bahsettiğimiz o evrensel dili yakalayan gençlerdir. Size tavsiyem şu olabilir; ya çocuksu ruhunuzu hep muhafaza edin, ya da müziğin dilini kaybetmeyin…” dedi. Projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Prof. Şahin, öğrencilerin akli, ruhi ve fiziki melekelerini geliştirmelerini önemsediklerini ve onları bu yönde teşvik ettiklerini de vurguladı.

İspanya, İtalya, Romanya, Makedonya, Litvanya ve Türkiye’den yaklaşık 40 üniversite düzeyinde öğrencinin katıldığı projede, müzik terapinin insan hayatına etkileri, yöntemin kullanım alanları ve tarihçesi konusunda eğitimler verildi. Yabancı konuklar ayrıca Türk musikisini ve bestekârlarını tanıyarak, şehirde farklı yerlerde öğrendikleri eserlerden oluşan mini dinletiler sundu.



Mansur Yavaş Hacı Bayram esnafıyla buluştu
ABB, 200 öğrenciyi İzcilik Kampı'nda buluşturdu
ABB'den Etimesgut'a modern sosyal yaşam tesisi
İçişleri Bakanlığı’ndan Mansur Yavaş’a soruşturmaya izin
Bugün hava durumu nasıl olacak?
42 milyon lira vurgun yapacaktı!
CHP: İmralı’ya gidilecek heyete üye vermeyeceğiz
TBMM Komisyonu 'nitelikli çoğunluk' oyuyla İmralı'ya gidiyor
Bakan Göktaş: Kadınlar yapay zekâya dahil oldukça teknoloji daha adil olacak
İnşaat sektörü hız kesmiyor! 3. çeyrekte yapı ruhsatı ve izin belgelerinde artış
Antalya’da Uluslararası Piyano Festivali başlıyor
COP31 başkanlığı için Belem'de 4'lü zirve
MEB'den 24 Kasım'a özel hazırlık
Muğla'da Milas Kültür Merkezi’nde sona yaklaşıldı
Üçüncü çeyrekte ücretler arttı, sanayide istihdam geriledi!
  • Pazar 18.8 ° / 14.8 ° false
  • Pazartesi 14.9 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.9 ° / 10.5 ° Güneşli