Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Veli Ağbaba Dolar Düştü Ama Yumurtanın ve Ekmeğin Fiyatı Düşmedi Dedi.

Veli Ağbaba Dolar Düştü Ama Yumurtanın ve Ekmeğin Fiyatı Düşmedi Dedi.

Veli Ağbaba Dolar Düştü Ama Yumurtanın ve Ekmeğin Fiyatı Düşmedi Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve beraberindeki 10 milletvekili CHP Aksaray İl Örgütü’nün düzenlediği bir dizi açılış programı ve ziyaret için Aksaray’a geldi. 

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberinde Aksaray’a gelen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ile CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, birlikte şehir merkezindeki esnafı ziyaret ederek, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.  Birçok esnafın kur artışından kaynaklı mağduriyetini dile getirdiği programda “Bir gecede yine birileri zengin oldu. Olan bizim gibi orta ölçekli esnafa oldu” sözlerini duyan Veli Ağbaba “Ülkede yaşanan ekonomik krize hep bir bahaneleri olan, sürekli dış güçleri bahane eden iktidarın aslında koskoca bir yalanla aylardır bu halkı ekonomik kıskaç altında ezdiğinin en güzel göstergesini hep birlikte yaşadık” dedi. Bir esnafın çay ocağına giren Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba burada kendi elleriyle çay servisi yaptı.

Esnaf ziyaretinin ardından CHP İl Binası’na geçen Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet burada Halk TV, KRT ve Tele1’in ortak canlı yayınında gündemi  ve Aksaray’ın sorunlarını değerlendirdi. Toplantının ardından heyet Saratlı beldesinde mini miting ile CHP Saratlı Belde Binası açılışını gerçekleştirdi. Programın son aşamasında ise Demirci beldesinde belde binası açılışını miting havasında gerçekleştirdi. 

“AKSARAY’IN CHP’Lİ 61 MİLLETVEKİLİ DEFALARCA ZİYARET ETTİ”
Aksaray İl Başkanlığında yapılan canlı yayında halka ve Aksaraylılara seslenen CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba önderliğinde Ekonomi Masası olarak Aksaray’da incelemeler yaptıklarını söyledi. Ertürk “Arkadaşlar sizlerin de yakından takip ettiği üzere son bir buçuk yılda 61 milletvekilimiz defalarca Aksaray’ı ziyaret etti. Hatta birçok milletvekilimiz tekrar tekrar ziyaretlerde bulundu. Aksaray’ın sorunlarını yerelde biz örgütlerimizle birlikte, Ankara’da da milletvekillerimiz, sağ olsunlar, Aksaray’ın milletvekilleri gibi parlamentoda soru önergesiyle gündeme getirerek, gündemde tutuyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir buçuk yılda iki kez ziyaret etti. İlimizin birçok sorununu grup toplantılarımızda dile getirdi. Biz bu çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

“PARASINI KORUMAK İSTEYENLER KUMPASLA ÇARPILDI”

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Akasray’a Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiklerini kaydederek ülkenin içinde bulunduğu kur dalgalanması sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbaba 21 Aralık günü kurda yaşanan müdahaleyi kumpas olarak değerlendirirken “21 Aralık günü kur müdahalesinin nasıl bir kumpas olduğunu hepimizin görmesi gerekli. Bu modelin nasıl bir tezgâha dönüştüğünü, milletin nasıl çarpıldığını hepimizin bilmesi gerekli. Ülkenin Hazine ve Maliyeden Sorumlu Bakanı ‘16 TL’den 17 liradan dolar alanlar var. Bunlar kim, büyük finansörler değil’ diyor. Nerden biliyor, çünkü çarpılan parası pul olmasın diye euro ve dolara yatıran küçük yatırımcı oldu. Bakan resmen bir bilgiyi açığa vuruyor. Arka kapıdan büyük finansörlere bilgi sızdırıldığını söylüyor. Büyük yatırımcılara, yandaş dolar milyarderlerine de bilgi verdiğini söylüyor” diye konuştu. Kur garantili mevduat garantisinin halka maliyetlerinin yüksek olacağını da ifade eden Ağbaba “Esnaf iflas edip kepenk kapattıktan, sattığı ürünü yeniden alıp yerine koyamadıktan sonra şimdi bu müdahale neye yarar? Sene başında 7.34 olan dolar 20 Aralık gündüz saatlerinde 18.40’a kadar çıktı. Yani Türk Lirası, Dolar karşısında yüzde 150 değer kaybetti.  Ocaktan, kasıma kadar 107 bin esnaf kepenk kapatmış durumda. Erdoğan 107 bin esnaf işsiz aşsız kalana kadar neyi bekledi?” sorusunu yöneltti. 

“ESNAFIN SUÇU YOK MÜDAHALE FİYATI DÜŞÜRMEDİ”
Bu müdahalenin fiyatları düşürmediği ve fiyatların düşmemesiyle ilgili suçlunun esnaf olmadığını vurgulayan Ağbaba “Esnafın fiyatları düşüresi için girdilerin fiyatlarının düşürülmesi gerekir. Ama tabloya bakalım. Aksaray’da en önemli sorunlardan biri hayvancılık. Burada 2018 yılında bir kilo et 40 TL, 1 çuval yemin fiyatı 50 TL idi. 1 kilo et ile 1 çuval yem alınabiliyordu. 2021 yılında 1 kilo etin fiyatı 60 TL, 1 çuval yemin fiyatı 250 TL. Türkiye’deki besicilerin yaşadığı yıkımın fotoğrafıdır. 1 kilo et ile 12 kilogram yem alınabilir hale gelinmiş. Bu rakam 2018’de 1 kilo et ile 40 kilo yem alınabilir haldeymiş. Türkiye’nin durumu bu.  Bu yıl Aksaray’da 2 bin civarında süt ineği, zorunluluklar nedeniyle ne yazık. Türkiye’de esnaf işsiz, üretici zor durumda” ifadelerini kullandı. 

“EN GÜZEL CEVAP SANDIKTA”
Dolar müdahalesi sonrası davullar çalınan görüntüler geldiğini hatırlatan Ağbaba “Doların düşmesi yumurtanın, ekmeğin fiyatını düşürmedi. Aksaraylı üreticimiz 2 bin ineğini kesiyorsa ve gelecek yıl topraklarına gübre atmayacaklarsa, fiyatların düşmesi gerekli. Baskıyla, market kontrolüyle düşmez. Bu memleketteki çiftçiye destek vereceksin. Mazotu düşüreceksin. Milleti öbür türlü aldatamazsın. Gıda ürünlerindeki fiyatlar düşmeli. Ben Adanalıyım bu topraklar bereketlidir. Yanlış tarım politikaları yüzünden hem tarımı ve çiftçiliği bitirdiler. Hem de bizi dışa bağımlı yaptılar. Bunlara en güzel cevabı hep birlikte sandıkta vereceğiz. Anadolu'nun bereketli topraklarında bakın nasıl çiftçilik yapılır, üretilir hepsine göstereceğiz” şeklinde konuştu.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli