Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Vatandaştan Belediyeye Tam Not

Vatandaştan Belediyeye Tam Not

Son yılların en büyük sağlık tehdidi olan Korona Virüs salgınının ortaya çıkması ile birlikte harekete geçen Aksaray Belediyesi, halk sağlığını korumak için birçok çalışmaya imza attı.
 Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında topluma açık alanlarda düzenli olarak dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.
Vatandaşların bireysel korunmasını sağlamak için şehir merkezindeki yoğun noktalara ve Pazar yerlerine 75 adet el dezenfektan makinesi montajı belediye ekiplerince yerleştirildi. Korona süreci başladığı tarihten itibaren 3080 litre el ve cilt dezenfektanı kullanıldı. 
Yaşanılan kritik süreçte hijyen ürünlerine ulaşma zorlu ile karşılaşmamaları için vatandaşlarımızın kullanması için 1800 adet kolonya (200ml), belediye bünyesinde üretilen 431.850 adet maske, 20.000 adet eldiven vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Vatandaşlarının her zaman yanında olan Aksaray Belediyesi Ramazan ayında ve korona sürecinde işsiz kalan vatandaşlara, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahiplerine 20.000 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelerden oluşan 63.000 kişiye yemek ikramında bulundu. Her yıl Ramazan ayında binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturan Aksaray Belediyesi bu yıl toplu iftar programlarını iptal ederek vatandaşlara 81.000 adet ekmek, 40.000 adet Aksaray tahinlisi ile 35.000 adet Ramazan pidesi dağıtımı gerçekleştirdi. 
Virüsle mücadelede sürecinde vatandaşların su kullanmasını engelleyecek durumların oluşmaması için Korona süreci boyunca su kesintisi yapılmadı. Ayrıca meclisimizin almış olduğu karar gereği; 3 ay boyunca su sayaçlarının okuması ötelendi. 10 tona kadar da içme suyu avansı yükleme imkânı sunuldu.
Virüsün ilk ortaya çıktığı andan itibaren resmi kurumların ve işletmelerin dezenfekte çalışmalarını ara vermeden gerçekleştirildi. Bu süreç boyunca; eczaneler, bankalar, park ve bahçeler, camiler, sağlık ocakları, öğrenci yurtları, kamu kurumlarına ait araçlar ve tüzel kuruluşlar düzenli olarak dezenfekte edildi. Vatandaşların asli ihtiyacı olan ekmeklerin hijyenik ortamlarda vatandaşlara sunulması için Halk ekmek büfeleri dezenfekte edilerek, büfelerin hijyen kurallarına uygunluğu denetlendi.
Süreç boyunca vatandaşları bilgilendirmek için sürekli olarak kitle iletişim araçları üzerinden bilgilendirmeler ve uyarılar yapıldı. Bilgilendirme çalışmaları kapsamında Cadde ve sokaklarda sosyal mesafeyle ilgili afiş ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.
Vatandaşların ekonomik olarak da yalnız bırakmayan Aksaray Belediyesi Belediye Meclisinde almış olduğu karar gereği belediyenin kiracısı olan esnaflardan süreç normale dönene kadar kira almadı. Ayrıca vatandaşların sokağa çıkamadığı dönemde ekonomik sıkıntı içerisine giren halk otobüsü sahiplerine nakdi yardımda bulunuldu. 

 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli