Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Vatandaşlar Aksaray Müftülüğüne ve Din Görevlilerine Teşekkür Etti

Vatandaşlar Aksaray Müftülüğüne ve Din Görevlilerine Teşekkür Etti

Aksaraylı vatandaşlar Yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde aktif şekilde yer alan Müftü Cemalettin Bal başta olmak üzere Müftü yardımcıları Vaazlar, Müftülük çalışanları İmam Hatip Kayyum Müezzin tüm personeline teşekkür etti. 
İlimizde oluşturulan Vefa Destek guruplarında görev alan tüm müftülük personellerine ve Ezanı Muhammed- i yenin merkezi sisteme geçilerek hem ezan-ı Muhammed-iye, hem Salaların ve hem de duaların merkezi sistemden yapılması Aksaraylı vatandaşlarımızın takdirine şayan oldu. 
Görüşlerini aldığımız Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal şunları söyledi. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bizde Aksaray Valiliğinin önderliğinde başlatılan Vefa Destek gurubuna tüm personellerimizi yönlendirdik. Aksaray’ımızın en ücra köylerimizde dahi devletimizin halkımızla köprüsü olan Din gönüllülerimiz iş başında getirdik. Birde vatandaşlarımızın da isteği doğrultusunda merkezi ezan sistemine geçilerek, yatsı ezanından sonra yapılan dualara hep bir ağızdan amin demelerini sağladık. Doğumunda ezan okuyan, düğününde dua eden, askere tekbir ve salavatla uğurlayan ve cenazelerimizde yanı başımızda olan din görevlilerimiz korona virüsle mücadelede her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyorlar. Bakın Avrupa Anladı, Amerika anladı ve Dünya anladı.  Amerika’da temsilciler meclisinde Kuranı Kerim okunuyor. Avrupa’da şimdiye kadar izin verilmeyen Ezanlar açıktan okunmaya başlandı. Dinimizin temel kaidelerinden yardımlaşma dayanışma fedakârlığının en güzel örneklerini veriyoruz. Ülke olarak Devletimizin emirlerine tam uyarak Allah’ın takdirine razı oluşumuzu milletçe gösteriyoruz. Topyekûn milletçe birlik beraberlik içerisinde bu illet hastalık ile savaş vermekteyiz. Bu savaşta tüm personellerim gece gündüz üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, Aksaray Valiliğine, Aksaray Belediyesine, Sağlık çalışanlarımıza ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarımıza, özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren müftülük personellerimize, din görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Dünde halkımızın hizmetindeydik bugünde halkımızın hizmetindeyiz, yarında halkımızın hizmetine olacağız ve de olmaya devam edeceğiz ”dedi.  
Her kurum tebrik edilmeyi hak ettiği gibi Aksaray müftülüğümüz çalışanları da tebrik edilmeyi hak etmektedirler. Biz Müslümanız ve din görevlilerimizin her zamanda yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Aksaray Haberci ailesi olarak Ülkemizin ve tüm Dünya’nın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Vatandaşlarımızın hizmetinde olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve Din görevlilerine teşekkür ediyoruz



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli