Van'da çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için farkındalık projesi

Van

Van'da çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için farkındalık projesi

VAN (İGFA) -  TÜİK verilerine göre çocuk yaşta evliliklerin oranlarının en yüksek olduğu iller sıralamasında 7. sırada yer alan Van'da Sabancı Vakfı ve UNFPA Türkiye işbirliğiyle farkındalık oluşturulacak.

Sabancı Vakfı’nın erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler ve yürütülen kampanyalar aracılığıyla yerelde, ulusalda ve uluslararası alanda uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğünü belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, hibe desteğiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye tarafından yürütülen Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi projesinin ilk fazında kendileri de erken yaşta evlendirilmiş sağlık aracıları, aldıkları eğitimlerin ardından Nevşehir’de kapı kapı dolaşarak aileleri çocuk yaşta evliliğin sağlık riskleri konusunda bilgilendirdiklerini hatırlattı. 

Kız çocuklarını 18 yaşından önce evlendirmemeleri için onları ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Safkan, "Bunun yanı sıra, yereldeki STK’lar, akademisyenler ve tüm ilgili kamu kurumları da projede yer alarak başarılı projelerin olmazsa olmazı olan bütüncül yaklaşımın güzel bir örneğini sergilediler. Ne mutlu ki ilk fazı başarılı bir şekilde tamamlanan proje şimdi Nevşehir’in yanı sıra Van’da da çalışmalarına devam edecek. Bu projede yürütülen çalışmaların bir model haline gelmesi ve farklı illere yaygınlaştırılması ülkemizin en kritik problemlerinden biri olan erken yaşta ve zorla evliliklerin çözümü için çok önemli" diye konuştu.



Rutkay Aziz Dünya Tiyatro Günü’nde Nilüferlilerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'barışçı dış politika' vurgusu...Çatışma iklimine teslim olmayacağız
MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DESTAN: ÇANAKKALE RUHU SAHNEDE CANLANDI
SEYİT TEMEL VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIIYOR
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan 'Güçlü Türkiye' vurgusu
MSB: NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhı kuruluyor
İçişleri'nden suç örgütlerine operasyon: 358 gözaltı
Ankara BELMEK, ArtAnkara’da çocuk oyunlarını sergiledi
MSB: Türkiye’den Orta Doğu’ya çağrı: İhtilaflar diyalog ve diplomasiyle çözülmeli
Bağdat Büyükelçiliği duyurdu: Yurt içi vekaletnameler temin edilebilecek
Elazığ Sivrice’de 4,3 büyüklüğünde deprem
Bakan Tekin, 23 Nisan programını çocuklarla şekillendiriyor
Hatay’daki o davada Bakanlık harekete geçti.... Beraat kararına itiraz
  • Perşembe 10 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı