Aksaray

21.05.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:35

Vali Kumbuzoğlu: ‘Trafiğe çıktığımız zaman empati yapalım. Hassasiyeti sürekli hissedelim.’

Vali Kumbuzoğlu: ‘Trafiğe çıktığımız zaman empati yapalım. Hassasiyeti sürekli hissedelim.’

Vali Kumbuzoğlu: ‘Trafiğe çıktığımız zaman empati yapalım. Hassasiyeti sürekli hissedelim.’

Trafik Haftası kapsamında ‘Hayatla Yarışılmaz’ mottosu ile bir dizi etkinlik düzenlendi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda düzenlenen öğrencilerle yürüyüş, düdüklü uyarı ve Ankara Caddesinde öncelik yaya farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Vali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Dinçer öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Trafik Haftası farkındalık etkinlikleri Aksaray Belediyesi önünde öğrencilerin slogan ve açtığı pankartlı yürüyüş ile başladı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu beraberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, birim amirleri ve vatandaşların katılımı ve destekleri ile başlayan yürüyüş öğrencilerin trafik ile ilgili sloganları ve kırmızı düdüklerini çalmaları eşliğinde Ankara Caddesi Kurşunlu Camiine önünde sona erdi. Vali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve öğrenciler ile birlikte yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidini kırmızı renge boyadı.

Vali Kumbuzoğlu burada yaptığı basın açıklamasında; “İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın öncülüğünde jandarmamız, emniyetimiz ve burada çocuklarımızla, öğrencilerimizle, gençlerimizle, vatandaşlarımızla bu haftayı hep birlikte kutluyoruz. Yayalara dikkat, trafiğe dikkat, trafik kazalarında en aza indirme noktasında dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturulması münasebeti ile bu hafta çok önem arz ediyor. Allah'ın izni ile birbirimize karşı olan sevgi ve muhabbetle inşallah kazaları en aza indirmeye çalışacağız. Burada en önemli konu trafiğe çıktığımız zaman empati yapmak, kendimizi diğer vatandaşların yerine koyup hassasiyeti sürekli hissetmek. Tatbikî trafikte uyulması gereken net kurallara uymak çok önemli. Burada vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın eğitilmesi de çok önemli. Biz Aksaray'da Jandarma ve Emniyetimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Belediyemizle ve Aksaray Üniversitemizle zaman zaman okullarda ve değişik yerlerde eğitim hizmetlerimiz de oluyor. Ben bütün Aksaraylı hemşerilerimize buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Hem kendilerini hem de çocuklarımızı, eğitim ve trafik kuralları noktasında teşvik etmelerini öneriyorum’ dedi.



Karayolları arşivi 100. Yıl Kütüphanesi'nde buluştu
Kovan başı ilave destek geliyor
Bin 44 hakim ve savcının atamaları yapıldı
Ilısu Barajı 4 yıldır ülkeyi aydınlatıyor
Bakan Uraloğlu: İran'a koşan ilk ülke olduk
Sağlık Bakım Tırı, kamyon şoförleri için marşa bastı
Yakup Orakçı, Anadolu Basın Yayın Birliği'nde güven tazeledi
Ankara’da konut satışları yüzde 40 oranında düştü
YD-ÜFE Nisan'da aylık ve yıllık arttı
Kabine bugün toplanıyor
Akıncı İHA enkazı buldu, Türkiye'ye döndü
İran Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti
Dikkat! Toz taşınımı sürüyor
Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'!
Hentbolde final serisi maçları başladı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10715,79%0,68
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,04% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2528,09% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4041,18% 0,93
  • Salı 25.9 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.6 ° / 12.9 ° Güneşli