Aksaray

30.04.2024

  • İMSAK 04:08
  • GÜNEŞ 05:41
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:07

Vali Kumbuzoğlu Sel Felaketi Olan Bölgede Basın Toplantısı Yaptı

Vali Kumbuzoğlu Sel Felaketi Olan Bölgede Basın Toplantısı Yaptı

Vali Kumbuzoğlu Sel Felaketi Olan Bölgede Basın Toplantısı Yaptı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’da yaşanan sel felaketinde sele kapılan Asel bebeğin arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde de yerinde takip etti.

Bilindiği üzere 04 Eylül 2023 Pazar akşamı Aksaray’da sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketinde 1 kişi hayatını kaybederken 14 kişide yaralanmış ve 3 aylık Asel bebek annesinin kucağından kayarak sele kaybolmuştu. Asel bebeği arama ve kurtarma çalışmaları 3.gün olmasına rağmen 24 saat aralıksız arama çalışmaları devam ediyor.
Arama çalışmalarının 3. Gününde de arama çalışmalarını yakından takip eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray Sevinçli köyü Kireçlik mevki Melendiz çayı ve çevresindeki aramaları yerinde takip etmek için arama noktalarını ziyaret etti.


Burada açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada basına yaptığı açıklamada; Gördüğünüz üzere geçen Pazar günü akşam saatlerin de 20:30 civarında gördüğünüz yörede maalesef bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bu sel felaketinin sonucunda bir hanımefendi rahmete kavuştu. Kendisine Allah tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yine bu sel felaketi sırasında 3.5 aylık Asel bebeğimizi arama kurtarma çalışmaları süresince inşallah sağ bir şekilde ele geçirmeye ve kendisine kavuşmaya gayretlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Hızımızı kesmedik hala, ailesi ile birlikteyiz ve burada gördüğünüz gibi 3 gün boyunca, bütün arama kurtarma ekiplerimizle birlikte bütün imkânlarımızı seferber ederek AFAD personeli başta olmak üzere, yine Jandarmamız, askerimiz, polisimiz ve gönüllü diğer tüm kurum ve kuruluşlarımız İHH ve diğer UMKE kuruluşumuz. Allah onlardan razı olsun yani kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile gerçekten büyük bir mücadele veriyoruz. Asel bebeğimize kavuşmak için bütün gayretimizi sarf ediyoruz. 7/24 saat esaslı durmadan gördüğünüz arkadaki Melendiz çayının 10 km mesafede bütün teknik dolanımlarımızı kullanarak suyun bütün ebatlarını karış karış inceleyerek ve araştırma yaparak bebeğimize ulaşmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 10 km’lik bir mesafeyi bütün titizlikle altını üstüne getirmek sureti ile ve Asel bebeğimize zarar vermeyecek şekilde ona da dikkat ediyoruz. Mümkün olduğu kadar cihazları geri planda tutarak insan emeğine dayalı manuel usullerle bebeğimize ulaşmaya çalışıyoruz.
Tabi 2.5, 3 gün oldu öncelikle Melendiz Çayını hedefledik çocuğumuzun bu balçıklara saplandığını düşünerek bütün dereyi elden geçirdik. 10 km’lik alanı manuel usulle tek tek araştırdık inceledik ve şuan ikinci alan olarak yaklaşık 50 dönümlük ağaçlık kısmı, ormanlık kısmı ve arazi kısmını bu Melendiz çayında düştükten sonra derenin tetiklemesi ile savrulup sağlı sollu çalıların arasına yada ağaçların arasına terk edebileceğini düşünerek bu ihtimalide dikkate alarak tek tek Ormanlık alanı bütün arkadaşlarımız arama kurtarma ekiplerimiz tek tek elden geçiriyor.
Tabi değerli arkadaşlar 408 ekiple şuanda mücadelemizi veriyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dönüşümlü yaptırıyoruz yorulan ve rahatsız olan arkadaşlarımız var. Onların yerine yedekleri takviye temek sureti ile mümkün olduğu kadar en iyi hizmetle en hızla akışkanlıkla bu rama kurtarma faaliyetimizi yürütüyoruz değerli arkadaşlar.
Bu ara tabi aile de bizimle beraber Asel bebeğimizin dedesi burada, babası burada annesi de Hayriye hanım evinde ziyaret ettik. Kendisi ile görüştük onlarla da fikir almaya çalışıyoruz. Olayın bir numaralı tanığı olarak annesinden de fikir alamaya çalışıyoruz. Noktasal olarak bebek nerede diye fikir almaya çalışıyoruz. Onlarında desteği ile inşallah Asel bebeğimizi canlı bir şekilde, ümidimizi hiçbir zaman kaybetmiyoruz canlı bir şekilde sağ bir şekilde inşallah nasıl annesinin kucağından kaybolduysa tekrar onun kucağına teslim etmek en büyük arzumuzdur dedi.

 



Ocak-Mart'a ilişkin enflasyon düzeltmesi yapılmayacak
Simit fiyatına 'Ticaret' onayı zorunluluğu
İletişim'den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama
Mahzen-35'te 46 gözaltı!
Enflasyonla mücadele adımı... Tavuk eti ihracatına kısıtlama!
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Kocaeli Şehir'den 1 yılda 2 milyon hastaya hizmet
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi
Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı
Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu
Ankara'da amblem oylaması! Kararı halk verecek!
E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı
Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda
Nakliyecilerin sorunları TBMM'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,44% 0,12
  • EURO

    34,75% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2427,94% -0,28
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı