VALİ KUMBUZOĞLU 7 YIL SONRA PAS’I GOL’E ÇEVİRECEK!

VALİ KUMBUZOĞLU 7 YIL SONRA PAS’I GOL’E ÇEVİRECEK!

*Gerçekleşecek hizmetle Aksaray’ın tanınması ivme kazanacak.

 

   Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun başlattığı çalışma tamamlandığında Aksaray ilinin ve sahip olduklarının bilinmesine önemli bir katkı sağlanacak.
    Gazetemiz yazarı ve muhabiri Ali Genç’in  arz ettiği  7 sene öce dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Alt Yapı  Bakanı Ahmet Arslan tarafından  her vilayet gibi Aksaray’ında hakkı olduğunu belirttiği hizmetin gerçekleştirilmesi için Vali Kumbuzoğlu  düğmeye bastı.
  Görüşmeyle ilgili bilgi  veren Genç”  Vali Beyi ziyaretimde Aksaray’ın mutlu istikbalini oluşturacak diğer dileklerle birlikte Bakan Arslan’ın soruma verdiği cevapta belirttiği hakkımızı da arz ettim.
  Bakın Beyin cevabında belirttiği hakkımızın gerçekleşmesiyle bize komşu illere komşu olanların çıkışından itibaren Aksaray’a doğru akan otoban, milletlere arası ve vilayet yollarındaki yön  ve mesafe levhalarına Aksaray ismiyle birlikte  bize  komşu olan illerin çıkışından itibaren ilimizin önemli tarihi ve turistik yerleriyle birlikte tarihi simaları da yazılacak.
İLİMİZE KOMŞU OLAN İLLERE KOMŞU OLAN 12 İLİN MERKEZ İLÇELERİNİN ÇIKIŞINDAN İTİBAREN BİZE DOĞRU AKAN KARA YOLLARININ TAMAMINDAKİ MESAFE VE YÖN LEVHALARINDA AKSARAY OLACAK


Bu hizmetin gerçekleştirilmesiyle Bolu Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Adana, Mersin, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir ve Karaman illerinin merkez ilçelerinin çıkışından Aksaray’a doğru akan yolların tamamındaki yön ve mesafe levhalarına Aksaray ismi ile bulunulan yere uzaklığı yazılacak.
AKSARAY’A KOMŞU 5 İLDEN BİZE DOĞRU AKAN YOLLARDAKİ YÖN VE MESAFE LEVHALARINA İLİMİZİN İSMİYLE BİRLİKTE TARİHİ VE TURSTİK ESERLERİYE TARİHİ SİMALARININ İSİMLARİDE OLACAK!!!
 Vali Bey tarafından verilen talimatın gerçekleşmesiyle ilimize komşu olan Konya, Ankara, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde’nin kendilerine  komşu olan illerdeki yollardan şehirlerine girişinden itibaren ise Aksaray doğru  gelen yollardaki tüm mesafe ve yön levhalarında ise Nevşehir’in çıkışından itibaren samimi çalışmayla Karayollarına ”Ihlara” isminin yazılması örneğinde olduğu Aksaray ismiyle birlikte sahip olduğumuz tarihi ve turistik yerlerle tarihi simalarımızın da isimleri yazılacak.
  Vali Beyin bu samimi çalışması için hemşerilerimiz  adına teşekkür ederim.” dedi.



2025 yaş çay alım fiyatı açıklandı
Zafer Partisi’nden PKK’nın sözde fesihine sert tepki!
Başkan Tugay’dan Ankara’da sendikalara ziyaret
Hakkari ve Van'da uyuşturucu operasyonu
Hükümlü ve yükümlülerin istihdamı için iş birliği
SAHİMSEN: Engelliler Haftası değişimin başlangıcı olabilir
Özel tiyatrolara destek güncellendi... Başvuru süreci ve kategoriler değişti!
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte’yi kabul etti
Sakarya’nın edebi hafızası genç kuşaklara aktarılıyor
Türkiye’de Ro-Ro taşımacılığı rekor kırdı! 22 yılda araç sayısı 3 kat arttı
Türkiye-Balkanlar Medya Forumu başladı
SH-70 helikopteri denize acil iniş yaptı!
Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı ve eibinden Emniyet Müdürüne Ziyaret
Türkiye’den 'PlantHealth4Life' kampanyasına destek
Bakan Şimşek: Cari açık yıl sonu tahminlerin altında olacak!
  • Salı 13.3 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 18.2 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Perşembe 19.5 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı