Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız dedi

Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız dedi

Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu incelemelerde bulunmak üzere Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerini ziyaret etti. İlçelere atanan kaymakamlara hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Aydoğdu ilçelerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. Cevizi ile ünlü Ağaçören ilçesinde 170 dönüm üzerine kurulu ceviz bahçesini ziyaret eden Vali Aydoğdu 28-30 Ekim tarihlerinde ilçede Ceviz Festivali yapılacağını ceviz ile yapılan bütün ürünlerin bu festivalde sergileneceğini ifade etti.

Vali Aydoğdu beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ile Ağaçören İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, belediye başkanı Yaşar Bekleviç Ağaçören İl Genel Meclis Üyesi Cebrail Doğan, ilçe birim amirleri tarafından karşılanan Vali Hamza Aydoğdu İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Göreve kısa süre önce başlayan Kaymakam Mehmet Ali Semiz’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Aydoğdu ilçesin sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Ağaçören Kütüklü Göleti ve çevresinde incelemelerde bulunan Vali Hamza gölet etrafına ‘Millet Bahçesi’ yapılması için gerekli düzenleme ve projeler hususunda istişarelerde bulundu. Vali Aydoğdu Ortaköy Göleti çevresinde yapılan Millet Bahçesi örneğinin burada da uygulanabileceğini belirterek proje çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.

-28-30 Ekim tarihlerinde ceviz festivali yapılacak

Vali Hamza Aydoğdu daha sonra Camili Köyü Yılmazlar Mahallesinde Fevzi Yalman ve Ümit Kılıçoğlu’nun üreticiliğini yaptığı 170 dönüm arazi üzerinde 5 bin ceviz ağacının bulunduğu bahçede incelemelerde bulundu.

Cevizi ile meşhur ilçede yüzlerce dönüm arazide yeni ceviz bahçeleri oluşturulduğunu aroması, mineral içeriği ve yağ oranı gibi özellikleri ile Türkiye’de tanınan Ağaçören cevizinin festivalinin yapılacağını ifade eden Vali Aydoğdu28-30 Ekim tarihlerinde yapılacak ceviz festivali ile ilgili bilgi aldı. Ağaçören cevizine coğrafi işaret alınmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Aydoğdu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a bu konuda çalışmaları hızlandırması talimatını verdi.

Ağaçören cevizinin Aksaray’ın marka değeri ürünleri arasında en önemlilerinden olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

-Şehit Menderes Taşkale’nin ismi adının verdiği okulda yaşayacak

Vali Hamza Aydoğdu 1994 yılında bölücü örgüt mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Menderes Taşkale’nin isminin verildiği Ağaçören Şehit Menderes Taşkale Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti. İsim tabelasının Şehit Taşkale’nin adının verilmesi ile değiştirildiğini kaydeden Vali Aydoğdu şehidin yeğeni aynı okulda öğretmenlik yapan Melek Taşkale ve diğer öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Şehit Menderes Taşkale’ye Allah’tan rahmet dileyen Vali Aydoğdu tek tek tanıştığı öğretmenlere başarılar diledi.

-Sarıyahşi İlçesine ziyaret

Vali Hamza Aydoğdu beraberindeki heyet ile Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığına atanan Murat Karnap İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve ilçe birim amirleri tarafından karşılanan Vali Hamza Aydoğdu Kaymakam Murat Karnap’ahayırlı olsun dileğinde bulunarak ilçesinin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.

 



ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı
CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!
Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı
Vali Kumbuzoğlu’ndan Kızılay Aksaray Şubesi’ne Ziyaret
Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!
Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup
DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!
9 yılda 108 milyar TL tasarruf
Binaların yangın güvenliği için süre uzatıldı!
CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak'tan Peygamberlere Yönelik Hakarete Sert Tepki
Bakan Yumaklı: 3 il 6 noktada yangınlar sürüyor! 'Ateş yakmayın' çağrısı
Vali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kırkdelik–Tepeköy-Çağlak Bağlantı Yolunda İncelemelerde Bulundu
Düzce’de 3 milyon TL’lik uyuşturucu operasyonu
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli