Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Vali Aydoğdu gençler bizler sizlerden yaşlıyız sizler bizden büyüksünüz dedi

Vali Aydoğdu gençler bizler sizlerden yaşlıyız sizler bizden büyüksünüz dedi

Vali Aydoğdu gençler bizler sizlerden yaşlıyız sizler bizden büyüksünüz dedi

Aksaray Üniversitesi 2021-2022 akademik dönemi mezuniyet töreni düzenlendi.. Aksaray Üniversitesi kampüs alanında düzenlenen mezuniyet töreninde Eğitim Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet cübbesi giydi. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunduğu törende okul birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Gülşen Gönültaş da kısa bir konuşma yaparak, kendisine katkı sunanlara teşekkür etti.

Törende konuşma yapan Vali Hamza Aydoğdu: “Samimiyet bir insanın hayatına dokunmaktır. Yani diğerinin yaşamını önemsemektir. Sevgi ise bir bağ kurmaktır. Samimiyetin de sevginin de olabilmesi için kampüsün sınıfların şehrimizin sizin gibi güllerle dolu olması lazım “dedi.

Gençlere seslenen Vali Aydoğdu; “Gençler bizler sizlerden yaşlıyız. Ama sizler bizden büyüksünüz. Hayat ileriye doğru akıyor ve biz sizin geriniz de kalabiliyoruz. Bazen bizim ayağımız tökezlediği zaman lütfen bizi geride bırakmayın ellerinizi uzatıp bizi tutup kendi hizanıza çekin.”dedi.             

Törene katılan ailelere çağrıda bulunan Vali Aydoğdu; “Lütfen çocuklarımıza sizin istediğiniz bir hayatı yaşatmayın. Onların sağlıklı olması, mutlu ve huzurlu olması kendi sevdikleri mesleği yapması bir anne babaya verecekleri en mutluluktur. “dedi.

Mezuniyet törenine katılan okullar adına konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru ise öğrencilerin ve ailelerin sevincini paylaştıklarını belirterek, “Hayattaki önemli dönüm noktalarından birisi olan mezuniyetler aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizin kariyer basamaklarını başarıyla çıkacaklarına inancımız tamdır” dedi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerin yeni bir hayata başladığını söyledi ve tüm mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Şahin: “Bu yıl da ASÜ’de gerek üniversite gerek fakülte gerekse bölümler bazında ilk üç dereceye giren öğrencilerimizin yüzde 70’i kızlarımızdan oluşuyor. Bu çok gurur verici. Kendilerini bir kere daha kutluyor ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları üniversite ve okul bazında dereceye giren öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini takdim etti. Öğrencilerin alkışlar eşliğinde yaptığı kortej yürüyüşünün ardından okulların akademisyenleri sahneye geldi ve öğrencilere diplomalarını takdim etti. ASÜ’de mezuniyet törenlerinin hafta boyunca süreceği bildirildi.

Mezuniyet törenine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, ASÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksek Çelik, birim müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli