Vali Ali Mantı Kadını El Üstünde Tutan Bir Milletin Torunuyuz Dedi

Vali Ali Mantı Kadını El Üstünde Tutan Bir Milletin Torunuyuz Dedi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında gerçekleşti. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen toplantı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Hıfsı Peker, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu, Mehmet Tanışır, Mustafa Türkcan, ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, jandarma Komutanlığı Jandarma Albay Fuat Anık, kurum müdürleri, Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Yasemin Turan Özdemir katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününde Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak çalışmaları ile hazırlanan 2020-2021 yılları kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı; kadına yönelik şiddette eşgüdümlü olarak iş birliği arttırılmasına yönelik protokol imzalanmıştı.

Kadına yönelik şiddet sıfır tolerans ilkesiyle; kadına karşı şiddette yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık arttırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği arttırma şiddetine maruz kalan kadınların sığınma ve desteklenmeleri yönünde faaliyetler görüşüldü.

Toplantıda açıklama yapan Vali Ali Mantı İnancımızda, ahlakımızda ve kültürümüzde yeri olmayan kadına yönelik şiddetin üzerine hassas gidilerek daha iyi sonuçlar alınacağını belirtti.

Vali Ali Mantı konuşmalarının devamında “Bakanlıklarımızın bir araya gelerek ortak hazırladıkları 75 maddelik eylem planında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı diğer illerimizde olduğu gibi Aksaray’da toplantımızı düzenliyoruz. Toplumumuzun tamamını ilgilendiren bir toplantı. İnancımızda, ahlakımızda, kültürlerimizde yeri olmayan kadına yönelik şiddetin üzerine hassas gidilerek daha iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum. Vali Ali Mantı Dinimizde, bizim kendi tarihimizde kadını hep el üstünde tutan, bir milletin torunlarıyız. ‘Cennet annelerin ayakların altındadır’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz.” dedi.



80 Yaşındaki Saim Yılmaz, Almanya'da Maraton Şampiyonu Oldu!
68 Aksaray Kültür Derneği’nden Üyelerine Müjde: Ziga Kapadokus Termal Tesisleri ile %20 İndirim Anlaşması
Hudutlarda 188 şahıs yakalandı
Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm çağrısı
Erdoğan: Tehditlere boyun eğmeyeceğiz
Çevre ve Şehircilik'ten Hatay’daki AVM iddialarına yalanlama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, umut yolcularının yanındadır
Filipinler’e kanatlı eti ve su ürünleri yolu açıldı
Bakan Bolat: Türkiye, 2025’te 390 milyar dolar ihracat hedefine ulaştı, rekorlar kırıyor
Bursa Nilüfer Belediyesi’nden can dostlar farkındalığı
İzmir Meclisi'nde Efes otoparkı tepkisi!
İletişim Başkanı Duran: Soykırımcı İsrail, suçlarına bir yenisini eklemiştir
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'taciz davası' açıklaması
MEB'in o servisinden 350 bin öğretmen faydalandı
Küresel Sumud Filosu'na İsrail baskını! İsrail, Türk aktivistlerin de yer aldığı gemileri durdurdu
  • Perşembe 20.7 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Cuma 23.3 ° / 17 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı