Vali Şeref Ataklı; Sağlıkta şiddet kabul edilemez bir olaydır.

Vali Şeref Ataklı; Sağlıkta şiddet kabul edilemez bir olaydır.

Vali Şeref Ataklı; Sağlıkta şiddet kabul edilemez bir olaydır.

 

            Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.H.Şenol Atakan, Aksaray Türk Sağlık Sen şube Başkanı Taner Kara, Aksaray 1.Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası İl temsilcisi Dr.A.Tuncay Çalışkan ve Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezi Yönetici Hekimi Dr.M.Gürkan Turan Vali Şeref Ataklıyı ziyaret etti.

            Sağlık alanında faaliyet gösteren dernek ve sendika temsilcilerini Valilik makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, bir süre sohbet ettiği sağlık temsilcileri ile sağlıkta şiddet, sorun ve çözüm önerileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

            Vali Ataklı, sağlık çalışanlarının sunulan sağlık hizmetlerindeki fedakârlığının ve yaptıkları işin öneminin iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek toplumun bu konuda daha duyarlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

         Sağlık temsilcileri tarafından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet konusunda sahada yapılan bilimsel bir çalışmanın sonuçları Vali Şeref Ataklı´ya sunuldu.  

         Vali Ataklı sağlıkta şiddetin asla kabul edilemeyecek bir konu olduğunu belirterek ?İnsanların hastalıklarını iyileştirme amacı olan sağlık çalışanlarının bu tür olumsuz, kabul edilemez olaylarla karşı karşıya kalması toplumun her kesiminden tepki gören bir konudur. Hiç kimsenin gece gündüz demeden günün her anında insanların hastalıklarının iyileştirilmesi yönünde çalışma ve gayret gösteren sağlık çalışanlarına olumsuz davranış sergilemeye hakkı yoktur. Sağlık hizmeti alanlar ve bu hizmeti sunanlar arasındaki denge unsurunun bozulmaması gerekiyor. Bunun için herkes bu konuda daha duyarlı olmalı´dedi.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik