Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Vakıflar Haftası Aksaray'da da Kutlandı

Vakıflar Haftası Aksaray

Vakıflar Haftası Aksaray'da da Kutlandı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Vakıflar Haftası bu yıl, “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneğiz” temasıyla Aksaray’da kutlandı. 
Aksaray’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle Vakıflar Haftası kutlamaları yapıldı. Kamu kurumları, üniversite, vakıflar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile tarihi Zinciriye Medresesinde başlayan kutlamalar gün boyunca devam etti. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Zinciriye Medresesinde drama etkinlikleri ile müze ve tarihi eserler vatandaşlara tanıtıldı. Vakfı, vakıf medeniyetlerini ve vakıf kültürünü vatandaşlara tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Selçuklu ve Osmanlı geleneklerinin tanıtımı gerçekleştirildi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı Zinciriye Medresesini ziyaret ederek etkinliklere katıldı. Aksaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin ney dinletisi eşliğinde kurum ve kuruluşların temsilcileri ile buluşan Genel Müdür Osmanlı, ardından Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hat sanatı sergisini gezdi. Öğrencilerle vakıflar adına söyleşiler gerçekleştiren Genel Müdür Osmanlı gün boyunca Aksaray’da çeşitli programlara katıldı. 
Vakıflar Genel Müdürlüğünün kurulması ve kutlanmasındaki amacı anlatan Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, “Vakıflar Haftası 2 Mayıs 1920 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kuruluyor. Kurulmasıyla beraber mayıs ayının ilk haftası Vakıflar Haftası olarak tüm Türkiye’de kutlanıyor. Bu sene temamız, sosyal politikalar, sosyal yardımlar ve paylaşma geleneği üzerine kutlanıyor. Bugün ki vakıflarımızın da paylaşma geleneğimiz üzerinde farkındalık üretmek istiyoruz. Bu sene ilk defa Aksaray ilimizde ve Karaman ilimizde Konya’nın dışında kutluyoruz. Amacımız bin yıllık medeniyetimiz içinde önemli bir yeri olan vakıf kültürü ve yardımlaşma, dayanışma unsurumuzun gelecek nesillere de taşınmasını sağlamak. Aksaray’ımızda bir çok vakıf eserimiz var. Normalde 70 vakıf eseri dimdik ayakta duruyor. Bu vakıfların yapmış olduğu ve şuan içerisinde bulunduğumuz Zinciriye Medresesi bir vakıf eseridir. Medeniyetimizin yaptığı bu eserin kendisinden ziyade devamlılığını sağlamakla beraber ürettiği manayı da biz gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Vakıf bir anahtar, geçmişle gelecek arasında bir anahtar bu sene drama etkinlikleri ile gençlerimizi vakıf eserlerimizin yanına getirerek onların vakıf eserlerinin yanında vakıfların ne olduğunu anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Böylelikle geçmişten gelen kültürün canlanmasını istiyoruz” dedi.

 

@mustafa_avci.68 VAKIFLAR HAFTASI AKSARAY'DA ETKİNLİKLERE SAHNE OLDU #aksaray #keşfet #aksarayhaberleri ♬ AKSARAY HABERCİ - orijinal ses - AKSARAY HABERCİ



Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı