Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Üç Defa İşletmesi Soyulan Vatandaş Hırsıza Adeta Yalvardı

Üç Defa İşletmesi Soyulan Vatandaş Hırsıza Adeta  Yalvardı

Üç Defa İşletmesi Soyulan Vatandaş Hırsıza Adeta Yalvardı

Aksaray’da 3. kez işletmesi soyulan esnaf hırsızlara seslenerek, “Lütfen işletmemize zarar vermeyin. Buraya gelin, neyse ihtiyacınız biz görelim” dedi.
Edinilen bilgiye göre, Bedir Muhtar Mahallesi Kırkkızlar Tepesinde bulunan lokanta ve kafe tesisine bu yıl 3. kez hırsız girdi. Korona Virüs salgını nedeniyle yıl boyunca kapalı olan tesis hırsızlarında uğrak yeri haline gelirken, son hırsızlık olayının ardından işletme sahibi hırsızlara seslenerek, “Bu yıl 3. kez olan hırsızlık olayında hırsız arkadaşlara çağrımız, lütfen işletmemize zarar vermeyin. Kapıları falan kırmanıza gerek yok. Bizi çağırın, gelin buraya. Neyse ihtiyacınız biz görelim. Bu şekilde hem maddi zarar veriyorsunuz, hem de emniyet teşkilatını meşgul ediyorsunuz” dedi.
Son yaşanan hırsızlık olayı tesisin güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinde tesise gelen 7 genç, ilk olarak tesisi dışarıdan geziyor. Tesise girmek için kapıları yoklayan ama kapıların kilitli olması nedeniyle içeriye giremeyen 7 genç daha sonra tesisin arka kısmında bulunan camı kırarak içeriye giriyor. İçeride tesisin teras kısmına çıkan gençlerden bazıları tesiste bulunan yangın tüplerini alarak oyun oynarcasına tüpleri sıkarak boşaltıyor. Güvenlik kamerasının olmadığı mutfak kısmından bazı malzemeleri de çalan 7 genç kayıplara karışırken, polis ekipleri şüphelilerin peşine düştü.
Tesisi kontrol etmek için gelen iş yeri sahibi Caner Yiğit (35) camların kırık ve içerinin dağınık olduğunu görünce güvenlik kamerasını inceledi. Güvenlik kamerasında gençleri gören işletme sahibi durumu polise bildirirken, olay yereni gelen ekipler 7 gencin peşine düştü. Hırsızlık olaylarından bıkan ve 3 kez yaşanan olaylarda ciddi anlamda maddi zarara uğrayan işletme sahibi Yiğit, “İşletmemize 7 tane şahıs geliyor. Aşağıda gezdikten sonra girecek yer bulamayınca camımızı kırarak maddi hasar veriyorlar. İçeriye girip, karıştırıp baya bir sıkıntı yaratıyorlar. Daha sonrasında üst terastan çıkıp yangın tüpleriyle oyun oynuyorlar. Dışarıya boşa sıkıyorlar. İşletmemizin bu yılki 3. hırsızlık olayı. Girişini de aşağı taraftaki mezarlık tarafından yapıyor arkadaşlar. Sonrasında işletmemize zarar veriyorlar. Maddi bir zararımız var. Bunların yakalanmasını istiyoruz. Buradan içeceklerimizden içecek almışlar. Mutfaktaki bıçak gibi birkaç malzememizi almışlar. Yangın tüplerimizi alıp boşaltmışlar” dedi.
Hırsızlık olaylarından bıkan ve ciddi anlamda maddi zarar gören işletme sahibi hırsızlara seslenerek, “Bu yıl 3. olan bu hırsızlık olayında bu hırsız arkadaşlara çağrımız, lütfen işletmemize zarar vermeyin. Kapıları falan kırmanıza gerek yok. Bizi çağırı. Gelin buraya, neyse ihtiyacınız biz görelim. Bu şekilde hem maddi zarar veriyorsunuz hem de emniyet teşkilatını meşgul ediyorsunuz” diye konuştu. 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli