Aksaray

03.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11

Turkovac aşısı Aksaray’da da uygulanmaya başladı.

Turkovac aşısı Aksaray’da da uygulanmaya başladı.

Turkovac aşısı Aksaray’da da uygulanmaya başladı.

Türk bilim adamları tarafından geliştirilerek tüm bağımsız sağlık komisyonlarından geçen yerli ve milli aşı Turkovac, Sağlık Bakanlığının acil kullanım onayı ile 81 ilde olduğu gibi Aksaray’da da 1 hafta öncede uygulanmaya başladı. Bakanlık tarafından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı Merkezi yetkilendirilirken, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Müdürlüğün çağrısını duyan vatandaşlar hem randevu alarak hem de randevusuz barkod sistemi ile aşı vurulmak için sıraya girdi. 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanan Turkovac aşısını bin 500’ün üzerinde vatandaş tercih etti. İlk dozlarda Alman ve Çin aşısı vurulan vatandaşların büyük bir kısmı hatırlatma dozlarında Turkovac seçimi yaptı. Hastaneye gelen vatandaşların önce aşı kaydı oluşturulurken, sonra barkod sistemi ile dozuna göre Turkovac aşıları yapıldı. Aşı olan vatandaşlar aşı olacak vatandaşlara Turkovac’ı önerdi.
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Zahid Kaya, “81 il ile eş zamanlı olarak 6 Şubat Pazartesi tarihinden itibaren Turkovac aşısını uygulamaya başladık. Bakanlık tarafından belirlenen hastanelerde uygulanmaya başladı. İlimizde de Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu konuda yetkilendirildi. Pazartesi gününden beri Turkovac aşısını uyguluyoruz. Daha önce Sinovac ve Biontech aşılama uygulanan vatandaşlarımız hatırlatma dozlarında Turkovac aşısını uygulayabilirler. Vatandaşlarımızın bu yönde tercihleri mümkündür. Şuan tüm sağlık tesislerimizde aşılarımız yapılıyor. Turkovac’ı özellikle Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıyoruz. Randevu alarak yapıyoruz ancak, ulaşımda zorlanan yaşlı vatandaşlarımız, yatağa bağımlı vatandaşlarımız, engelli vatandaşlarımız bize talepleri halinde şuan ildeki 12 mobil ekibimizle birlikte direk adreslere giderek aşılamaları tamamlıyoruz” dedi. 
Esnaf Rıza Mutlu (44), “Türk aşısını duyduğum için Çin ve alman aşısından insanların kaçmasını düşündüğüm için direk çıktım geldim. Turkovac aşısını oldum. İnşallah bu illet bir an önce biter. Herkes eski sağlığına kavuşur. Sağlıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sizlerin huzurunda da Aksaray halkına seslenmek isterim. Türk aşısı için bir an önce hastaneye gelmelerini rica ederim” ifadelerini kullandı.



Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!
Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
Dervişoğlu'nun divanı belli oldu
Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak
Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı
KPSS başvuruları başladı
Aktiffelsefe 35 yılını kutladı
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Genç girişimciler Yalova'da buluştu
Özel program uygulayan eğitim kurumlarına atama başvuruları alınıyor
Karadeniz'in sembolü 1 yaşında
Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt
Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs'tan itibaren keskin düşecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu