Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Haziran 2025 itibarıyla Türkiye’nin elektrik kurulu gücünün 119 bin 632 megavata, yenilenebilir kaynaklı kurulu gücün ise 72 bin 826 megavata ulaştığını duyurdu. Güneş enerjisi yüzde 19,2, rüzgâr enerjisi yüzde 11,3 payla rekor seviyelere ulaşırken, rüzgâr ve güneş kaynaklı üretimin toplam üretimdeki payı yüzde 29,6 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin enerji sektöründeki ilerlemelerini kamuoyuyla paylaştı.

Haziran 2025 sonu itibarıyla ülkenin elektrik kurulu gücü 119 bin 632 megavata yükselirken, yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güç 72 bin 826 megavat seviyesine ulaştı.

GÜNEŞ VE RÜZGÂR ENERJİSİNDE BÜYÜK ATILIM

Bakanlık verilerine göre, güneş enerjisinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 19,2’ye, rüzgâr enerjisinin payı ise yüzde 11,3’e yükseldi.

Rüzgâr ve güneş kaynaklı üretimin toplam elektrik üretimindeki payı, Haziran ayında yüzde 29,6’ya ulaşarak aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların Türkiye’nin enerji bağımsızlığını güçlendirdiğini ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağladığını vurgulayan Bakanlık, “Temiz enerjiyle güçlü yarınlar” sloganıyla yaptığı paylaşımında, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artmasının çevresel ve ekonomik faydalarına dikkat çekildi.



Hudutlarda 1 PKK'lı teslim oldu, 540 şüpheli yakalandı!
Kurtulmuş: Yeni süreçle geleceğe odaklanacağız
ÖNDER ve AKİMDER Başkanı Celalettin Kılıç’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Klinik araştırmalar alanında önemli iş birliği
Trafikte bisiklet güvenliğine acil çağrı
630 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
TMSF, Flash Haber TV ihalesinde süre uzatımına gitti
Aksaray Üniversitesi kalite akreditasyon sürecinde çok güçlü bir potansiyele sahip
Dünya 2.’si Şampiyon Sporcu Gülistan Gönen: “Valimize verdiğim sözleri bir bir tuttum”
Merkez Bankası PPK Özeti'ni yayımladı... Enflasyon ve küresel riskler izleniyor
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yeni yönetmelik
AKADEMİ AKSARAY ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL KONSER
7 üniversiteye yeni fakülte... 3 üniversitede bazı birimler kapatıldı!
Konya'daki bu teknik Türkiye’de ilk kez deneniyor... İnşaatı süren köprülü kavşak trafiği rahatlatacak
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.
  • Perşembe 18.8 ° / 17.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı