Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!

Türkiye

Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!

Suriye’nin Humus vilayetinde bir camiye yönelik düzenlenen terör saldırısına Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan sert tepki geldi. Açıklamalarda, saldırının bölgesel barışı hedef alan açık bir provokasyon olduğu vurgulanırken, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi ve Suriye’nin yanında olduğu vurgulandı.

ANKARA (İGFA) - Suriye’nin Humus vilayetinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı gerçekleştirildi. Humus'un Vadi ez-Zeheb bölgesinde İmam Ali bin Ebu Talib Camii'nde bombalar patladı. 5 sivil hayatını kaybederken, 25 kişi yaralandı.

Söz konusu saldırı Türkiye tarafından güçlü ifadelerle kınandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının insanlık dışı olduğu belirtilerek hayatını kaybedenler için başsağlığı dilekleri iletildi. Açıklamada, ibadet mekânlarını ve masum sivilleri hedef alan bu menfur saldırının, Suriye’deki barış ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan açık bir provokasyon olduğu ifade edildi. Türkiye’nin, kimden gelirse gelsin ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın insan hayatını hedef alan her türlü terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

İLETİŞİM: KABUL EDİLEMEZ

Bu arada Konuya ilişkin bir açıklama da İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan geldi. Duran, saldırıyı derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, “Bu insanlık dışı eylemi en güçlü biçimde kınıyoruz” dedi. İbadet mekânlarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Duran, saldırının bölgenin huzurunu ve ortak geleceğini hedef aldığını ifade etti.

https://twitter.com/burhanduran/status/2004566670853931096

İletişim Başkanı Duran açıklamasında, “Bu tür eylemler asla amacına ulaşamayacak; tam tersine bölgemizin dayanışma iradesini ve adalet arayışını daha da güçlendirecektir” değerlendirmesinde bulundu.



Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!
Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti unvanını resmen devraldı
Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 106. yılında sanatla kutlandı 
Gelir dağılımında sınırlı iyileşme... Gini katsayısı 0,410'a geriledi
Başkan Bozbey yıl sonunu değerlendirdi... Sorunlara çözüm üreten projeleri anlattı
Ahi beratları takdim edildi
Ankara Keçiören’de kadın emeği yeni yıl pazarına yoğun ilgi
Bakan Şimşek: Enflasyondaki düşüş fiyat istikrarını destekliyor
2026 yılı arabuluculuk, bilirkişilik ve tanıklık ücret tarifeleri belli oldu
Çayırova, Ankaragücü’nü sahasında konuk edecek
TÜİK 2025 bitkisel üretim verilerini açıkladı... Üretimde genel düşüş yaşandı
Asrın inşasında Türkiye'nin başarısı yarın Hatay'da... 455 bin konut tamamlandı, son teslimler yarın!
VEPARA'ya kara para soruşturması! 6 ilde eş zamanlı operasyonda 31 gözaltı
Anahtar Parti Bursa'da ilk yılında 10 bin üyeye yaklaştı
Ankara Keçiören'de şehit ailelerine vefa örneği
  • Cuma 8 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 5.8 ° / 4.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.7 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu