Tarih: 30.04.2014 00:00

Türkiye`de ve dünyada madenlere olan talep artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi’nin daveti üzerine Aksaray’a gelen Türkiye Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Erdoğan, “Türkiye’de Maden Mevzuatı ve Madenciliğin Ekonomideki Yeri ve Önemi” konusunda önemli bir konferans verdi.

- Madencilik Alanında Önemli Değişimler Yaşandı -

Doğal kaynaklardan etkili, verimli, çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir şekilde faydalanmanın madenciliğin temel amacı olduğunu söyleyen Selahattin Erdoğan, tüm dünyada ekonomik, teknolojik ve siyasal anlamda gelişmeler yaşandığını ve bu gelişmelerden madenciliğin de kendine düşen payı aldığını söyledi. Madencilikte değişen parametreler hususuna değinen Erdoğan, “Kanunlar dinamik bir yapıdadırlar ve uygulamada karşılaşılan eksiklikler zamanla tespit edilip, giderilmeye çalışılmaktadır. Bunun yanı sıra maden aranmasına ve maden işletilmesine yönelik teknolojik gelişmeler de yaşanmaktadır. Geçmiş yıllara kıyasla madenlerin sanayiyle birlikte kullanılması ve zenginleştirilmesi manasında da önemli yenilikler yaşanmaktadır” dedi.

 

- Pazarlayamazsanız, Gelişmeler Anlam İfade Etmez -

 

Pazarlama imkânları gelişmezse, madencilik faaliyetlerinde yaşanan gelişmelerin çok fazla anlam ifade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, bütün arama, işletme ve zenginleştirme faaliyetlerinden sonra madenlerin pazarlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Bugün Türkiye’de üretilen madenlerin dünyanın pek çok noktasına ihraç edildiğini anımsatan Genel Müdürü Yardımcısı, “Madenlere talep hem ülkemizde, hem de dünyada giderek artmaktadır. Bunun sebebi ülkelerin gelişmesi, teknoloji alanda yaşanan değişimler, sanayileşme, refah ve nüfus artışı olarak sıralanabilir. Çünkü ülkelerin gelişimi için doğal kaynaklar, temel taşlardan birini oluşturmaktadır” dedi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliği akademisyenler ve öğrenciler takip etti. Konferansının ardından Selahattin Erdoğan, merak edilen soruları yanıtladı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —