Türkiye-Sri Lanka iş birliği toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

Türkiye-Sri Lanka iş birliği toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

Türkiye-Sri Lanka iş birliği toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlık ettiği toplantıda, Türkiye ile Sri Lanka arasındaki iş birliği alanları değerlendirildi. 24-25 Temmuz 2025’te Kolombo’da düzenlenecek 3. Dönem KEK Toplantısı’nın hazırlıkları ele alındı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Başkent Öğretmenevinde, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında düzenlenen toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre toplantıda, Türkiye-Sri Lanka arasındaki mevcut iş birliği alanları gözden geçirilerek, 3. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı’nın hazırlıkları yapıldı. Eğitim, ticaret, ekonomi, sanayi, ulaştırma, enerji, tarım, çevre, savunma sanayi, sağlık, turizm ve kültürel iş birliği gibi birçok alanda geçmiş KEK toplantılarında kaydedilen ilerlemeler değerlendirildi.

Karşılıklı istişarelerle kurumsal eş güdüm sağlanan toplantı, iki ülke arasındaki çok boyutlu iş birliğini güçlendirme yolunda önemli bir adım olarak öne çıktı.

Toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Mahmut Mustafa Özdil de katıldı.

Türkiye-Sri Lanka 3. Dönem KEK Toplantısı’nın, 24-25 Temmuz 2025 tarihlerinde Bakan Yusuf Tekin’in eş başkanlığında Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da yapılması planlanıyor.



ABB'den çocuklara ücretsiz futbol yaz kursu

Ankara'da Türkvatan ve Çarpışantürk zirvede

DOÇEK ekibi bu kez Kaçkar Dağı’na tırmanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi güreşte altın çağını yaşıyor

8 spor federasyonunun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı

Offroad heyecanı Ankara'da yaşanacak

GSB Okul Sporları 3 milyona yakın öğrenciyi sporla buluşturdu

Binicilikte TBMM Kupası sahibini buldu

GÖK-HAN Roket Takımı’ndan uluslararası başarı

Bursa Osmangazi’de Biathle rüzgarı esti