Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü Yönetmeliği Resmi Gazete

Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü’nün Yapılanması ve Faaliyetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmelik”, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ANKARA (İGFA) - Yayımlanan yönetmelik ile Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü’nün kuruluşu, görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esasları resmi olarak belirlendi.

Yönetmeliğe göre enstitü, Ar-Ge faaliyetleri yürütmek, kamu ve özel sektörle iş birliği yapmak, geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) alanındaki klinik ve teknolojik çalışmaları desteklemek ve bu alanlarda girişimciliği teşvik etmekle yükümlü olacak. Ayrıca enstitü, ulusal ve uluslararası eğitim, araştırma ve sertifikasyon programları düzenleyerek bilimsel çıktıları topluma aktaracak.

Enstitü; başkanlık, bilim kurulları ve yönetim kurulu kararıyla kurulan birimlerden oluşacak. Enstitü başkanının en az doçentlik derecesine sahip olması, yabancı dil yeterliliği ve GETAT alanında en az 10 yıllık deneyimi olması şart koşuluyor.

Bilim kurulları ise klinik araştırmalar, tıbbi ürün geliştirme ve eğitim/uluslararası iş birliği gibi alanlarda tavsiyelerde bulunacak, Ar-Ge projelerini değerlendirecek ve iş birliği imkânlarını belirleyecek. Kurulların üyeleri, alanında temayüz etmiş uzmanlardan seçilecek.

Yönetmelik, Türkiye’de GETAT alanındaki araştırmaların sistematik olarak yürütülmesi, teknolojik gelişmelerin desteklenmesi ve ulusal sağlık stratejilerine katkı sağlanmasını amaçlıyor.

Yönetmelik hükümlerini Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı yürütmekle yetkili olacak.

Söz konusu yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz



Bakan Şimşek'ten 'sanayi üretimi' paylaşımı
Ankara'da CHP’li 15 Belediye Başkanı'ndan birlik mesajı: Bu masadayız, çünkü sorumluluğumuz var
Manisa’ya YHT müjdesi... Ankara–İzmir Hattı Manisa'dan geçecek
Hayvansal üretimde yükseliş... Sığırdan bala kadar artış var
2025'in sonunda inşaat maliyetleri rekor artış gösterdi... İşçilik maliyetleri yine zirvede
Hazine'den kamu varlıkları için yeni amortisman ve değer düşüklüğü tebliği
Kahverengi kokarca mücadelesi değerlendirildi
Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü Yönetmeliği Resmi Gazete'de
AKSARAY BELEDİYESİ İKİ FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI KURACAK
BAKAN KURUM: “AKSARAY’IN DÖNÜŞÜM VE ŞEHİRCİLİK VİZYONUNU DESTEKLİYORUZ”
RAMAZAN AYI ÖNCESİ AKSARAY’DA FIRINLAR DENETLENDİ
Sanayi üretiminde madencilik ve enerji arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mihalgazi'ye hem destek, hem davet
Kocaeli'de Kağıtspor’dan sporun her alanında zafer
14 ilde sosyal medyadan uyuşturucu ticaretine 305 gözaltı
  • Salı 8.6 ° / 5.4 ° false
  • Çarşamba 7.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.1 ° / 6.5 ° Güneşli