Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yükseltildi... İdari para cezaları artırıldı

Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yükseltildi... İdari para cezaları artırıldı

Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yükseltildi... İdari para cezaları artırıldı

Ticaret Bakanlığı, 2026 yılında Tüketici Hakem Heyetleri başvurularında geçerli parasal sınırları ve 6502 sayılı Kanun kapsamındaki idari para cezalarını yeniden değerleme oranına göre artırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 2026 yılı için uygulanacak parasal sınırlar ve idari para cezalarına ilişkin tebliğleri bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

Buna göre, 2026 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda, uyuşmazlığın değeri 186 bin TL’nin altında ise İl veya İlçe Hakem Heyetleri yetkili olacak.

Başvurular, tüketicinin yerleşim yeri veya işlemin yapıldığı yerdeki Hakem Heyetine yapılabilecek; ilgili ilçede heyet kurulmamışsa, başvurular kaymakamlığa yapılacak ve Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden yetkili Hakem Heyetine iletilecek. Tebliğ, 1 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ayrıca, 6502 sayılı Kanunun 77. maddesi uyarınca uygulanacak idari para cezaları da 2026 için yüzde 25,49 oranında artırıldı. Bu kapsamda, tüketici haklarına aykırı davranışlarda bulunan kişi ve kuruluşlara kesilecek cezaların miktarları yeniden belirlendi.



Aksaray Önder AKİMDER ’den İmam Hatip Öğrencilerine Anlamlı Buluşma
Geleceğin satranç şampiyonları Maltepe’de yarıştı
Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yükseltildi... İdari para cezaları artırıldı
TBMM Libya tezkeresini onayladı... TSK’nın Libya görevi 24 ay uzatıldı
Özgür Özel: Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız
EPDK'dan elektrik piyasasına iki önemli ayar
PAYCO’ya yasa dışı bahis ve kara para soruşturması!
Ankara Keçiören'de 'Deliler Koğuşu' yüreklere dokundu
Ankara Keçiören'de Yıldırım Gürses anısına konser
7 ilde 7 suç örgütüne büyük darbe! Hesaplarda 251 milyon TL'lik hareket
TDK 2025 yılının kelimesini oylamaya açtı
HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ASÜ Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yurt geneli bugün parçalı bulutlu
Aksaray Üniversitesi’nin Otizmli Çocuklara Yönelik Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı
  • Salı 12.5 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13.3 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 11.8 ° / 9.8 ° false