Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

TÜİK 89. Yılını kutluyor

TÜİK 89. Yılını kutluyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muammer KUBALOĞLU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muammer KUBALOĞLU, Sosyal Araştırmalar Grup Sorumlusu Yunus ÖZ ve Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Ercan ÇELİK Türkiye İstatistik Kurumu’ nun 89. Kuruluş Yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü nedeniyle Vali Mehmet CEYLAN’ ı makamında ziyaret ettiler.

TÜİK Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ, kurulduğu günden bugüne, ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan TÜİK’ in; sosyoekonomik, kültürel, bilimsel vb. konularda ülkenin ihtiyaç duyduğu bilgileri güncellik, güvenilirlik, tutarlılık ve erişebilirlik temel değerleri doğrultusunda derleyerek, karar alıcıların sağlıklı kararlar almasında önemli bir rol oynadığını ifade etmiştir. Doğru bilgiye ulaşma ve doğru karar alma sürecinde tüm karar alıcılara ve bireylere çalışmalarında katkı sağlamak üzere istatistikî bilgilere ihtiyacın günden güne arttığını, Türkiye İstatistik Kurumu’nun da   “uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma” vizyonu ile hareket ettiğini belirten AKTAŞ, bu sene etkinliklerin odağına çocukların alındığını ve bu amaçla ilk olarak Mehmet Gülen İlkokulu öğrencilerine kurum çalışmalarına yönelik bir etkinlik yapılacağını belirtmiştir. Ahmet Mert AKTAŞ ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali CEYLAN, TÜİK’ in 89. kuruluş yıldönümünü kutlamış ve tüm çalışanlara da başarılar dilemiştir.

Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nün, 89. Kuruluş Yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü kapsamında yaptığı 2. ziyaret Mehmet Gülen İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrenci ve öğretmenleri oldu. Gerçekleşen ziyarette 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü kapsamında “İstatistiklerle Çocuk” etkinliği düzenlendi. Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ, Sosyal Araştırmalar Grup Sorumlusu Yunus ÖZ, Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Takım Sorumlusu Gaye MAT ÇELİK, Sosyolog M. Meriç ÖZEN ve Anketör Bektaş AKPINAR Mehmet Gülen İlkokulu konferans salonunda, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek TÜİK ve kurum çalışmaları hakkında bilgi verdiler. İstatistiğin önemine ve hayatımızdaki yerine değinen Gaye MAT ÇELİK,  hangi alanlarda veri derlendiğini, çocuklara yönelik hangi istatistikler yapıldığını anlattı. Etkinlik sonunda TÜİK’ in web sayfasında bulunan TÜİK Çocuk’tan yararlanılarak oluşturulan karneler öğrencilere dağıtıldı. 



“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı