TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim ayında bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesine geriledi. Bu oran Kasım 2012'den bu yana en düşük işsizlik oranı oldu.

ANKARA (İGFA) - TÜİK, Ekim ayına ilişkin İşgücü İstatistiklerini yayımladı.

Buna göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi olurken, işsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.

İşgücü 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 83 bin kişi artarak 34 milyon 796 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 53,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 70,8 iken kadınlarda yüzde 35,7 oldu.

Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 16,3 oldu

İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 0,2 saat azalarak 44,0 saat olarak gerçekleşti.

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak %21,3 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 13,7 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 16,6 olarak tahmin edildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... 8 üniversitede 9 bölüm kapatıldı
DARPHANE VE YUSUF HAKİKİ BABA TÜRBESİ’NDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
AKSARAY’IN YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞI VE AŞURE GÜNÜ, AKSARAY’DA COŞKUYLA KUTLANACAK
Tuz Gölü’nün bitki zenginliği Bilim Kafe’de ele alındı
30 ilde FETÖ operasyonu: 156 gözaltı
Kocaeli'de ulaşım genişliyor
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı!
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Aksaray’a Veda Etti
Milletvekili Hüseyin Altınsoy'dan Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Bu Bir Provokasyondur, Karşılarında Bizi Bulacaklar!”
Balcı – Pirli Yolunda Asfalt Çalışmaları Başladı
Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!
Erdoğan: 2026 NATO Zirvesi Ankara'da... Yapay zekâda iddialı hedefler
48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında
Tarım ve Orman'dan Çubuk’taki yem sektörüne teknik ziyaret
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli