Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Trafik Eğitim Parkuru hizmete girdi öğrencilere trafik eğitimleri uygulamalı verilecek

Trafik Eğitim Parkuru hizmete girdi öğrencilere trafik eğitimleri uygulamalı verilecek

Trafik Eğitim Parkuru hizmete girdi öğrencilere trafik eğitimleri uygulamalı verilecek

Okul öncesi ve okul çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla yaptırılan Trafik Eğitim Parkurunda ilk ders Vali Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla verildi. Teorik eğitimlerin verildiği sınıfları ziyaret eden Vali Aydoğdu; öğrencilerin trafik polisleri nezaretinden başlatılan uygulamalı eğitimlerin startını verdi.

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde başlatılan proje kapsamında Aksaray Trafik Parkı ve Eğitim Parkurunun yapımı İl Özel İdaresi, Aksaray Belediyesi ve hayırsever desteği ile tamamlandı.

Vali Aydoğdu İl Özel idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Aksaray Trafik Eğitim Parkurunda incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu parkur içerisinde yer alan dersliklerde öğrencilere verilen ilk trafik eğitim dersine katıldı.

Trafik ekiplerinin trafik kuralları başlıklı ilk dersine katılarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu; trafik ve uyulması gereken kuralların önemine dikkat çekti. Vali Aydoğdu, parkurda trafik polisleri nezaretinde başlatılan uygulamalı eğitimlerin startını verdi. Ekipler parkur içerisinde yer alan elektrikli bisikletlerle trafik ışıkları, altgeçit, yaya geçitlerinden geçen öğrencilere uyulması gereken kuralları anlatarak trafik levhaları hakkında bilgiler verdiler.

Öğrencilerle birlikte pasta kesen Vali Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada; Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile öğrencilerin belirlenecek günlerde teorik ve uygulamalı trafik derslerini eğitim parkurunda alacaklarını söyledi. Vali Aydoğdu açıklamasında; “Çocuklarımızın kişilik ve şahsiyetleri, 0-7 yaş arasında yüzde 60’ı olgunlaşıyor. İlkokula başlarken hayatın bir parçası olan trafiği teorik ve pratik olarak burada çocuklarımıza öğreteceğiz. Hayatın içerisinde olan ve yaşamın bir parçası olan trafiği ve trafik eğitimini çocuklarımıza düzgün, sistematik bir şekilde üretirsek hayat daha da yaşanır olur. Trafik akışında herhangi bir problem olmaz. İş insanı Ahmet Eşmekaya, Aksaray Belediyesi ve İl Özel idaresinin katkılarıyla öğrencilerimizin hizmetine sunulan Trafik Eğitim Parkurunun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu