Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası 'Medya ve İletişim' projesi

Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası

Trabzon, İzmir ve Antalya’da gençler arası 'Medya ve İletişim' projesi

Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Trabzon, İzmir ve Antalya’da, başlıyor.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğünün yürütücülüğünü yapacağı proje, Türkiye’nin üç önemli şehrinde, gençlerin yeni medya ve dezenformasyon konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Proje ile gençlerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve demokratik katılımda aktif rol almalarının teşvik edilmesi hedefliyor.

“Erasmus+ Ana Eylem - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Gençlik Katılımı” kapsamında desteklenen proje, 13-30 yaş arasındaki gençler ile çalışan genç gazetecilere yönelik çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Dezavantajlı gruplardan gelen gençlerin de dahil edileceği projenin ana hedef kitlesini yerel basın mensupları ve üniversite öğrencileri oluşturuyor.

Proje çerçevesinde, Trabzon, İzmir ve Antalya'da üç ayrı çalıştay gerçekleştirilecek. Bu çalıştayların sonunda ise Trabzon’da ulusal bir zirve düzenlenecek.

Katılımcılara medya okuryazarlığı ve dezenformasyonla mücadele konularında eğitimin de verileceği projenin hedefleri arasında; gençlerin medya okuryazarlığı konusunda bilgi sahibi olmaları, sosyal medya kullanımında sorumluluk bilinci geliştirmeleri ve yerel ve ulusal düzeyde karar alıcılarla etkileşimde bulunmaları yer alıyor.

1 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan proje 30 Eylül 2025 tarihinde sona erecek.



Aksaray’da Şiddetli Rüzgâr Can Aldı: Restoran Çatısı Altında Kalan Kadın Hayatını Kaybetti
DP’li Altıntaş: Kapanan köy okullarının arazileri satılıyor
Dışişleri'nden GKRY’ye tepki! Kıbrıs’a yönelik ifadeleri reddediyoruz
Kahramanmaraş’ta 'hava saldırısı alarmı' iddialarına İletişim'den yalanlama
MEB Akademi Giriş Sınavı konuları belli oldu
Türk hava sahası yıla rekorla başladı
İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel’e sert tepki
Bakan Yerlikaya, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü
Bedelli askerlik ücreti belli oldu... Başvuruları başladı
Kurtulmuş: Herkesin mutabık kalacağı güçlü rapor uzak değil
TSK’nın gücü artıyor... Yerli ve milli silahlar envanterde
İŞKUR 2025'te 1,5 milyon kişiyi iş sahasına kavuşturdu
Yılın ilk haftasında hudutlarda 108 şahıs yakalandı
TBMM, trafik cezalarının artırılmasına yönelik teklifi görüşmeye devam edecek
Ankara Büyükşehir’den 'Arıcılara Koloni Yönetimi' eğitimi
  • Cuma 5.7 ° / 3.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 10.1 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.6 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu