Tokat Havalimanı bugün açılıyor

Tokat Havalimanı bugün açılıyor

Tokat Havalimanı bugün açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ve 16 bin 200 metrekare büyüklüğündeki Tokat Yeni Havalimanı'nın bugün (25 Mart Cuma) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle açılacağını duyurarak, herkese açık davette bulundu.

ANKARA (İGFA) - Tokat Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün saat 15.30'da hizmete açılıyor.

Tokat'ta 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanı ise tamamlanma aşamasına geldi.

16 bin 200 metrekarelik terminal binası ile 2 bin 300 metrekarelik teknik blok ve kulenin olduğu büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli olacak.

Eski havalimanındaki müdürlük ve diğer hizmet birimleri de yeni havalimanına taşındı.

Yatırım maliyetinin 1 milyar 200 milyon lira olduğu Yeni Tokat Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle tarım kenti olan Tokat'ta ihracatın da artması öngörülüyor.

Yıllık 2 milyon yolcu kapaisteli havalimanının, açılış sonrasında haftada 7 gün uçuş yapılacağı belirtildi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: KALKINMA SEFERBERLİĞİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAK

Tokat Yeni Havalimanı şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve kalkınma seferberliğini daha da ilerilere taşıyacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni havalimanının bağlantı yollarındaki yapım çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Tokat Havalimanı Kavşağı ve Bağlantı Yolumuzu ile diğer karayolu yatırımların da açılışlarını  yapacaklarını açıkladı.



Ankara Keçiören’de yaz tatili hem eğlenceli hem öğretici

ABB'den çocuklara ücretsiz futbol yaz kursu

Ankara'da Türkvatan ve Çarpışantürk zirvede

DOÇEK ekibi bu kez Kaçkar Dağı’na tırmanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi güreşte altın çağını yaşıyor

8 spor federasyonunun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı

Offroad heyecanı Ankara'da yaşanacak

GSB Okul Sporları 3 milyona yakın öğrenciyi sporla buluşturdu

Binicilikte TBMM Kupası sahibini buldu

GÖK-HAN Roket Takımı’ndan uluslararası başarı