Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ Çocuklar artık acı çekmeyecek

Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ Çocuklar artık acı çekmeyecek

Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ Çocuklar artık acı çekmeyecek

-Diyabet hastası çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazları dağıtılmaya başlandı
Aksaray Valiliği öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde hazırlanan ‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında hayırsever tarafından alınan sensörlü glikoz ölçüm cihazları hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. 
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu diyabet hastası çocuklar ve aileleri ile bir araya gelerek hibe edilen cihazların teslim törenine katıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda çocuklar ve aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu; Tip1 Diyabet hastalığında çocuklar ve ailelerinin zor bir süreçten geçtiğini, çocuklarda erişkinler gibi tek doz insülin yapılmadığını, minik ellerin  her gün 4-5 defa delinerek ölçüm yapılıp insülin vurulduğunu söyledi.
-Vali Aydoğdu: ‘Çocuklarımızın elleri kanamayacak,  artık acı çekmeyecekler’
Tip1 Diyabet hastası çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilmesi ile ilgili hazırlanan projeye Eroğlu Holding tarafından önemli destek sağlandığını hatırlatan Vali Aydoğdu;  Projeye destek vereceğini açıklayan Eroğlu Holding ile 2021 yılı sonunda imzalanan cihaz hibe protokolünün ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile temin edilen cihazların ailelere teslim edilmeye başlandığını; çocukların sensörlü cihaz ile ellerini her gün acıtmadan ölçümlerini yapabileceklerini ifade etti. 
Bu projenin çok anlamlı bir iyilik hareketi olarak ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu; “Çocuklarımız daha önce her gün acı çekerek bu ölçümleri yapmak zorunda kalıyordu Onlarla beraber ailelerimizde bu acıyı hissediyordu. Bu acıları bir daha hissetmeleri için Tip1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz ölçüm cihazları ailelerimize dağıtmaya başladık. Hazırlanan bu projeye çok anlamlı katkı ve destek sağlayan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın elleri kanamayacak, artık acı cekmeyecekler’ dedi.
Programda daha sonra Tip 1 Diyabet hastası 5 çocuğa Vali Hamza Aydoğdu tarafından sensörlü şeker ölçüm cihazları hediye edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından hak sahibi ailelere cihaz kullanımı ile ilgili tanıtım ve eğitimleri verildi. Aileler Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür ederek hazırlanan proje ile çocuklarının acı çekmeden şeker ölçümlerini yapabileceklerini ifade ederek çok mutlu olduklarını belirttiler.
Projeye destek sağlayan Eroğlu Holding tarafından ilk etapta hibe edilen 100 okuyucu ile 2860 adet sensor Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edildiği, cihazların hak sahibi Tip1 Diyabet hastası çocuklara dağıtılmaya devam edeceği bildirildi. 

 



2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
OSB’lerde yıllık kira artışları yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı