TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD)Genel Başkanı Okan Geçgel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü(Hürriyeti) Günü’ne ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Okan Geçgel, basın özgürlüğünün(hürriyetinin) demokratik toplumların temel taşı olduğunu vurgularken, gazetecilerin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ekonomik güvenceden yoksun kalan gazetecilerin özgür (hür) şekilde haber yapabilmesi mümkün değil

Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptığını belirten Geçgel, “Gerçek anlamda bir basın özgürlüğünden(hürriyetinden) söz edebilmek için, gazetecilerin çalışma koşullarının insanca yaşama elverişli hale getirilmesi gerekir. Ekonomik güvenceden yoksun, sosyal hakları sınırlı gazetecilerin özgürce (hür şekilde) haber yapabilmesi mümkün değildir” dedi.

Dijital gazetecilik desteklenmeli

Okan Geçgel, dijitalleşme çağında internet gazeteciliğinin öneminin arttığını da belirterek, bu alanda faaliyet gösteren medya mensuplarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. TİGAD olarak basın emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Geçgel, 3 Mayıs’ın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir farkındalık günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.



Ankara Büyükşehir'den asgari ücretliye müjde
Aksarayspor’un Şampiyonluk Hayali Son Haftada Yıkıldı
ABB Meclisi gençlere emanet
BACK & BOND Aksaray’da Modanın Yeni Adresi Oldu!
İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi
Dansın ritmi Cumhuriyet Meydanı’nda yükseldi
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL" BASIN HÜRRİYETİ GAZETECİNİN EKONOMİK ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNDE"
ABB Meclisi gençlere emanet edildi
Türkiye’de bir ilk: Asgari ücretli ve emeklilere sağlık katılım desteği
AKSARAYSPOR’DA TARİHİ GÜN: ŞAMPİYONLUK UMUDU SON 90 DAKİKADA
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak
Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler
Pençe Kilit'te teröristlerce kullanılan mağaraya imha!
Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi
  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli