Ticaret Bakanlığı’ndan ithalatta haksız rekabete karşı yeni adım

Ticaret Bakanlığı’ndan ithalatta haksız rekabete karşı yeni adım

Ticaret Bakanlığı’ndan ithalatta haksız rekabete karşı yeni adım

Ticaret Bakanlığı, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Resmi Gazete'de yayımladığı dört yeni damping tebliğ ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, yerli üreticiyi korumak ve adil ticareti sağlamak için Çin menşeli bazı ürünlere yönelik soruşturmalar başlatıldığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine yönelik yeni damping tebliğleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Bakanlık tarafından yayımlanan 2025/7, 2025/8, 2025/9 ve 2025/10 sayılı tebliğler, yerli üreticilerin dampingli ithalat karşısında korunmasını ve ticarette adil şartların sağlanmasını hedeflenirken, yayımlanan tebliğler, özellikle Çin menşeli ürünlere odaklandı.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, “Yerli üreticiyi haksız rekabetten ve dampingli ithalattan korumak için yeni ve sıkı önlemler devreye sokulmuştur,” ifadelerine yer verildi. Bakanlık, adil ticaret ortamını sağlama ve milli üretimi destekleme konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Halihazırda 130 adet dampinge ve sübvansiyona karşı tedbirlerin alındığının altı çizilen açıklamada, ayrıca 9 üründe 14 adet nihai gözden geçirme soruşturması ve 9 üründe 23 adet damping soruşturmasının sürdüğü kaydedildi.

Söz konusu çalışmalarla ilgili soruşturmaları nasıl başlatıldığı konusu da belirtilirken, tebliğlerin ayrıntılarına yer verildi.



Demiryolunun yeni nesil araçları hizmete hazır
Sağlık Bakanlığı’ndan yeni uygulama... 80+ yaşa e-Rapor kolaylığı
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE HAFTASINDA ÇOCUKLARA ANLAMLI KAMPANYA
Adalet'e personel alımında yaş sınırı kaldırıldı
Kamu yöneticilerinin yeni maaşları 'Resmi'leşti!
Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 büyüdü... İnşaat sektörü büyüdü, tarım ve sanayi daraldı!
Sahil Güvenlik'te Kıyafet Yönetmeliği değişti
İzmir Büyükşehir Spor Kulübü hentbol takımlarıyla parlıyor
Antalya sokakları Yörük göçüyle şenlendi
Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı uluslararası hava hudut kapısı oldu
İşsizlikte artış, istihdam ve işgücünde düşüş!
Gayrimenkul hizmetlerinde aylık artış dikkat çekti
MEB bursluluk sonuçlarını açıkladı
Ankara'da bağımlılıkta mücadelede yeni adım!
Kamu işçilerine ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu
  • Cuma 20.9 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 20.1 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.2 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu