Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

TEKNOFEST 7.TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Bakan Karaismailoğlu’nun katılımıyla final yaptı.

TEKNOFEST 7.TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Bakan Karaismailoğlu’nun katılımıyla final yaptı.

TEKNOFEST 7.TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Bakan Karaismailoğlu’nun katılımıyla final yaptı.

Türkiye’nin dünyaya teknoloji ihracatı alanında kendisini geliştirmek ve proje üretmek isteyen gençlerin katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde T3 Vakfı ve TÜRKSAT işbirliğiyle 7.TÜRKSAT Model Uydu Yarışması Bakan Karaismailoğlu’nun katılımıyla final yaptı. Ülkenin çeşitli üniversitelerinde kurdukları takımlarla Aksaray Tuz Gölü Hisar Atış Alanına gelen öğrencilerle buluşan Bakan Karaismailoğlu ilk olarak atış alanını ziyaret etti. Burada öğrencilerden uydu fırlatmaları hakkında bilgi alan Bakan Karaismailoğlu atış alanında bir takımın uygusunu kumanda ile kontrol ederek gökyüzüne gönderdi. Daha sonra öğrencilerin stantlarını gezen Bakan, projeler hakkında bilgi alarak, gençlere ve teknoloji danışmanlarına yönelik basın açıklamasında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen desteklemelerle yapılan çalışmaları anlatan Bakan Karaismailoğlu, “20 yılda Türkiye’de adeta bir devrim gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.
Milli Teknoloji Hamlelerinin Anadolu’nun değerlerini güçlendirdiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuzu milyonlarla paylaşmamızı sağlamayı ve TEKNOFEST özellikle gençlerimizin ilgisini kazanmayı çok büyük ölçüde başardı. Teknolojik anlamda çağın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olmak için var gücümüzle çalışan, her adımını planlayan ve geleceğe küresel bir oyuncu olma hedefiyle ilerleyen Türkiye’nin sesini tüm dünyaya duyurmuş olduk. Altyapısını hazırladığımız büyük hedeflerimiz var. Yerli sanayimizi geliştirerek ürettiğimiz milli ürünlerle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olmayı hedefledik. AK Parti iktidarı ile birlikte 2002’den bu güne unutulmaya yüz tutmuş Anadolu’nun değerleri daha da güçlenmiş millilik kavramı da bu güçlenmeden nasibini almıştır” dedi. 
“Teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunduk”
Model Uydu Yarışmasının öneminden bahseden Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlık olarak inşa ettiğimiz köprülerden, uzaya gönderdiğimiz haberleşme uydularımıza, sorumluluk sahamızdaki her alanda yerli ve milli üretim kabiliyetlerimizi artırıyoruz. Türkiye’nin bağımsızlığını perçinlediğimiz ve iş imkanları oluşturduğumuz teknolojiyi ihraç eden ülke olma yolunda yükseliyoruz. Bu nedenle uluslararası başarıları ile ülkemizin gururu olan kuruluşumuz TÜRKSAT’ın gerçekleştirmiş olduğu bu model uydu yarışması da çok önemli bir yeri doldurmaktadır. Böylelikle mühendislik alanındaki lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunduk. En önemlisi ise bu yarışma ile uydu ve uzay teknolojileri alanında çalışacak insan kaynağımıza da vesile olduk” diye konuştu. 
“Doğru yolda olduğumuzu görmekteyiz” 
Türk takımlarının uluslararası arenada üstün başarı getirdiğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, “İlk defa 2016 yılında 3  takım 18 kişi ile başlayan sürecimiz 2022 yılında tam 111 başvuru ile yaklaşık 600 kişiye ulaşan büyük bir yarışmaya dönüştü. TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasının süreçleri uydu uzay projesini küçük ölçekte yansıtacak şekilde planlandı. Tasarımdan üretime ve görev sonrasında gözden geçirilmesine kadar bir projenin tüm verilerini içermektedir. Yarışma süreçlerinde yer alan birçok yarışmacı kurdukları firmalarla sektörde irade beyan etmişlerdir. Örneğin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi takımı cep uydu tasarlayarak Ocak 2022’de alçak yörüngede uydularını yerleştirdi. Doğru yolda olduğumuzu hem yurt içinde hem de uluslararası arenada kazanılan başarılar ile görmekteyiz. Yine Amerika’da bu yıl düzenlenen yarışmada üstün başarılar gösteren ilk 15 uluslararası takımın ilk 5’i Türk takımlarıydı” dedi.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı