Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TARIM ÜRÜNLERİ DOĞAL DEPOLARDA KORUNACAK!

TARIM ÜRÜNLERİ DOĞAL  DEPOLARDA KORUNACAK!

TARIM ÜRÜNLERİ DOĞAL DEPOLARDA KORUNACAK!

 *Depoların yapısından gelen klima etkisiyle soğutma için elektrik gideri olmayacağından tazelik ömrü maksimuma çıkartılacak malların depolama giderinin milimize edilmesinin yanında kira ücretleri ve diğer girdilerle de ilimize her yıl onlarca milyon ek gelir sağlanacak.  

  

    Ziraat Odası tarafından yapılacak çalışmayla Aksaray ili genelindeki bilinen mevcut tüm doğal depoların değerlendirilmesi ve bilinmeyenlerinde tespitiyle ihtiyaç durumunda gereken yerlere ise yapay depoların yapılması için çalışma başlatılacak. 

    Ziraat Odası başkanı Emin Koçak’ın 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen Medya buluşmalarına konuk oldu. 

   Cemiyetteki sohbet esnasında Yazarımız ve muhabirimiz Ali Genç’in ”Onlarca yıldır ilimiz sınırlarında bulunan binlerce doğal hava deposunun narenciye üreticileriyle birlikte ilimiz ve bölgemizdeki tarımsal ürünler başta olmak üzere diğer mallarında depolanmasında kullanılmasını yazıyorum,. 

  Konuyu yıllardır haber ve köşe yazılarıyla işlemekle de yetinmeyerek görüştüğüm Mülki amirler, Oda başkanları, Vekillerle, Mahalli idarecilerle kamu kurumlarının yetkililerine de bu değer biçilemeyen hazinelerimizin değerlendirilmesini istiyorum. 

 Görüştüğüm yetkililere ilettiğim değer biçilmez diğer hazinelerimizin yanında Aksaray ili genelinde bulunan binlerce doğal soğuk hava deposu ürünlerin bozulmaması için kullanılamaz mı?” şeklindeki soruya olumlu cevap aldı. 

    Soruyu cevaplandıran Aksaray Ziraat Odası başkanı Emin Koçak bunun mümkün olduğunu belirtti. 

   Koçak cevabında özetle ” Isparta ve birçok yerde bulunan soğuk hava depolarında buralarda üretilen tarımsal ürünlerin depolanmasıyla fire en aza indiriliyor. 

     Ziraat Odası olarak kamu kurumları ile ilimiz tarım platformuyla yapılacak iş birliğiyle öncelikle Aksaray genelindeki doğal depoların sayısı ile kapasitelerinin belirlenmesiyle buralarda yapılacak çalışmanın ardından Narenciye ürünleriyle ilimizle bölgemizde üretilen tarımsal ürünlerin ve diğer malların depolanması çalışmalarını başlatırız. 

   Doğal depoların yanında ilimizde üretilen tarımsal ürünlerin depolanması için gereğinde yapay soğuk hava depoları da yapılabilir.” dedi. 

DOĞAL DEPOLARIN DEĞERLENDİRİLMESİYLE ELDE EDİLECEK KİRANIN YANINDA SANAYİCİ, NAKLİYECİ VE PETROL İSTASYONU ESNAFI İHYA OLURKAN FİRENİN SEBEP OLDUĞU FİYAT ARTIŞIDA ÖNLENİR! 

   İlimiz genelindeki atıl bulunun, değerlendirilmesi için bu konuda yapılan sayısız haber ve kaleme alınan köşe yazısının yanında başta konunun 1. derecede ilgilileri olan Mülki amirler ve siyasetçilerle tarım konusunda hizmet veren odalar tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilmeyenin Ziraat Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilmesinin ilimize neleri katacağını hemşerilerimize sorduk. 

   Öncelikle bu konuda gecikmelide olsa çalışma yapılmasının taktire şayan olduğun belirten vatandaşlarımız” Bu çalışmanın yapılmasıyla doğal depoların bulunduğu mezra ve köyler ile kasaba ve ilçelerde bulunan buraların mülkiyetini elinde bulunduran vatandaşlarımız ile kamu kurumları elde edilecek kiraya kavuşurlar. 

  Bölgede bulunan lokanta, lastik ile motorlu araç tamiri yapanlarla, bunlara yedek parça satanlar ve petrol istasyonları da ihya olur. 

    Buralarda istihdam edilecek çalışacak her bir kişinin 5 kişiye aş sağlamasının yanında alacakları maaşlarıyla yapacakları alışverişle ticaretin canlanmasının yanında SGK pirimi ile vergi yatıranlarında artmasıyla ilimiz ekonomisinin büyümesinde çığ etkisi yapar. 

    Doğal depoların bu artısının göz önünde bulunarak gerekli çalışmanın zaman geçirilmeden yapılmasını bekliyoruz” dediler.(Haber Ali Genç) 

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli