Tarih: 10.07.2021 11:48

Tarım işçileri çadırlarında bir bir aşılandı

Facebook Twitter Linked-in


Aksaray’da Valilik talimatı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan mobil aşı ekipleri kent genelinde kapı kapı gezerek aşılama çalışması yapıyor. Aşı hizmetini en ücra köşedeki vatandaşın ayağına kadar götüren mobil aşı ekipleri nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da tarlalara kadar inerek tarım işçilerinin aşılarını yapıyor. 
Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işçisi olarak Aksaray’a çalışmaya gelen ve çadırlarda yaşayan tarım işçisi Hadi Sazu (22), “Sağlık bakanlığına teşekkür ederiz. Aksaray’da çadırlara ayağımıza kadar geldiler. Hastanede sıra beklemeden direk aşımızı yaptılar. Sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz. İnşallah en kısa zamanda Covid-19 vakası geçer. Allah tüm hastalara şifa versin” dedi.
Bir diğer Şanlıurfalı tarım işçisi İbrahim Sağıl (66) ise, “Sağlık Bakanlığında geldiler. Allah razı olsun bize aşı için geldiler. Bizi yalnız bırakmadılar. Çadır çadır geziyorlar. Bütün arkadaşlara aşısını yaptırıyorlar. Bende aşı olacağım. Bütün arkadaşları davet ediyorum. Bu aşı hepimize iyi ve yararlıdır. Aşısız kimse kalmasın. Bu hastalık kimsede kalmasın, kimseye bulaşmasın. Devletimiz iyidir, Allah razı olsun. Belki başka yerde olsaydık kimse bakmaz kimse gelmezdi. Burada ayağımıza kadar geliyorlar” diye konuştu.
Aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ aşı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Aşılama çalışmalarımız Aksaray’da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda mevsimlik tarım işçilerimiz Aksaray’ımıza geldi. 5 bin kadar tarım işçimiz Aksaray’da şu anda. Bizde mobil ekiplerimizi oluşturarak tarlalara kadar gittik. Bulundukları yerlerde kendilerinin aşılanmalarını sağladık. Aynı zamanda biz çocuk izlem, gebe izlem, genel muayenelerini de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise, “Bilindiği üzere Aksaray’ımız yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir şehir. İlimizdeki tarımsal üretimin olmazsa olmazı mevsimlik tarım işçilerimiz. Bu mevsimlik tarım işçilerinde yaklaşık bu sene ilimize 5 bin kişi geldi. Bunların aşılamalarıyla alakalı İl Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma yürütüp yerinde tespit ederek aşılanmalarını sağladık. İnşallah bunların tamamı aşılanarak tarımsal üretimin devamı sağlanacak” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —