Tarihini Bilmeyen Geleceğini Kuramaz

Tarihini Bilmeyen Geleceğini Kuramaz

Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği ev sahipliğinde Sarıkamış Harekâtının 105. Yıldönümü nedeniyle konferans programı düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Aksaray Şehit Aileleri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu dernek yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans programı öncesinden Sarıkamış Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını gerçekleştiren Işıl Mantı Hanımefendi sergide yer alan fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

Tarih Araştırmacısı Mustafa Fırat Gül’ün konuşmacı olarak katıldığı konferans programı saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu dernek olarak her alanda faaliyetlerde bulunmak istediklerini belirterek Sarıkamış Harekâtının 105. Yıldönümü nedeniyle gençlere ve öğrencilere yönelik böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Geleceğin sahipleri olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için dernek olarak bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Eroğlu; “Tarihini bilmeyen geleceğini oluşturamaz. Gençlerimiz bu şuurla geleceğe hazırlanmalıdır. Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan dedelerini, atalarının yaşadıklarını öğrenmeli bu şuurla vatanı ve milleti için elinden geleni yapma gayreti içinde olmalı’ dedi.

Tarih Araştırmacısı Mustafa Fırat Gül tarafından yapılan sunumda Sarıkamış Harekâtının nedenleri, harekâta katılan Türk Ordusunun imkânsızlıklarla ve doğa ile yaptığı mücadelesi katılımcılara anlatıldı. Gül; asker mektuplarına ve notlarına yer verdiği sunumunda Türk Askerinin, hem doğal şartlar hem hastalıklarla mücadele ettiğini buna rağmen vatan mücadelesi için çıkılan bu yolda donarak şehit düştüğünü Türk tarihinde bu harekâtın farklı bir bulunduğunu belirtti.

Sunumun ardından Vali Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi Tarih Araştırmacısı Mustafa Fırat Gül’e teşekkür plaketi verdi. Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu programa katkılarından dolayı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun ile Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Aksaray Şehit Aileleri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’a teşekkür plaketi verdi.

Işıl Mantı Hanımefendi program dolayısıyla Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu ve dernek yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.



POLONYA LODZ’DA DOLU,DOLU RAMAZAN VE UNUTULMAZ BAYRAM
Milletlerarası tahkim ücretleri güncellendi... Anlaşma yoksa tarifeyi devlet belirleyecek
Ankara Keçiören'de belediye personeline sağlık bilinçlendirmesi
BDDK’dan Siemens Finansman AŞ’ye faaliyet izni
CeysanGeriKazanim.com ile Tanışın, Hurda Fiyatları Konusunda Yanılmayın
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Yatağa Bağımlı Vatandaşa Evinde Adres Hizmeti
Özgür Özel’in dış politika eleştirilerine AK Parti'den tepki
Elektrikli ve Hibrit Filolar 2026'da Türkiye'de Araç Kiralama Talebini Nasıl Değiştiriyor?
AK Parti: Kripto varlık kanunuyla ilgili çalışmalar sürüyor
Numan Kurtulmuş, Litvanyalı mevkidaşıyla Zagreb'te görüştü
Dervişoğlu: Türkiye, İran Savaşına askeri olarak müdahil olmamalı
DMM: Deepfake ve manipülatif içeriklere karşı dikkat
CHP savaşın ekonomik etkilerine karşı acil önlem paketini açıkladı
TUSAŞ’tan Airbus A220 Programında 500’üncü sevkiyat
  • Perşembe 10 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı