Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

STAJ VE EĞİTİM KONULARINDA ÜÇ ADET PROTOKOL İMZALANDI

STAJ VE EĞİTİM KONULARINDA ÜÇ ADET PROTOKOL İMZALANDI

STAJ VE EĞİTİM KONULARINDA ÜÇ ADET PROTOKOL İMZALANDI

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile üç farklı kurum arasında iş birliği protokolleri imzalandığını, bu protokollerin gerek yeni çalışmaların ortaya çıkması gerek imkân paylaşımı gerekse toplumsal fayda bakımından son derece önemli olduğunu söyledi. 

ASÜ ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, Somuncubaba Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı. ASÜ Rektörü protokollerin içeriğine dair bilgiler verdi. ASÜ-OSB arasındaki işbirliğinin staj çalışmalarını kapsadığını dile getiren Prof. Şahin, “Protokol, ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinin, OSB Müdürlüğünde ve OSB’de faaliyet yürüten ve staj programına katılım sağlamak isteyen işletmelerde mesleki uygulama yapmasına imkân tanıyor. İİBF öğrencileri imzalanan protokolle birlikte, OSB’de faaliyet gösteren işletmelerde, belirlenen kural ve süreler içinde staj eğitimini yapabilecek” dedi. Somuncubaba Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ile de iki protokol imzaladıklarını ve bu protokollerin sosyal ve bilimsel konulardaki iş birliğini kapsadığını söyleyen Şahin, “Bu liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz, ortaklaşa yapılan bilimsel çalışmalarda, ASÜ’de bulunan laboratuvar, kütüphane, konferans ve spor salonu gibi sosyal tesislerden faydalanabilecek. Bununla birlikte ilgili okulların öğrenci ve öğretmenleri, ASÜ Öğretim Elemanları danışmanlığında yapılacak kimi projelerde görev alabilecek, çeşitli etkinlikler dâhilinde ziyaretlerde bulunabilecek ve öğretim elemanları uzmanlık gerektiren konularda bu okullarda sunum yapabilecek” dedi. Protokollerin gerek yeni ve farklı çalışmaların ortaya çıkması gerek kurumlar arası imkân paylaşımı gerekse hepsinin bir toplamı olan toplumsal fayda bakımından son derece önemli olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Bu çalışmalar çok değerli. Biz üzerimize düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Protokollerin kurumlara hayırlar getirmesin diliyoruz” dedi. 

Rektör Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “İş birliği protokollerinin hayata geçmesine çok kıymetli katkılar sunan Aksaray Valisi Sayın Hamza Aydoğdu başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Somuncubaba Anadolu Lisesi Müdürü Musa Karakaya ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan Avan’a çok teşekkür ediyoruz.”



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı