Sosyal Sermaye ve Girişimcilik Semineri Düzenlendi

Sosyal Sermaye ve Girişimcilik Semineri Düzenlendi

DİLKUR Akademi Yabancı Dil Kursları tarafından Kariyer Gelişimi Sertifika Programı çerçevesinde ?Girişimcilik ve Sosyal Sermaye? konulu bir seminer düzenlendi.

DİLKUR Akademi Yabancı Dil Kursları tarafından Kariyer Gelişimi Sertifika Programı çerçevesinde ?Girişimcilik ve Sosyal Sermaye? konulu bir seminer düzenlendi. Seminere öğrenciler ve konuya ilgi duyan girişimci adayları katıldı. Seminerde, Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Himmet Karadal tarafından bir sunum yapıldı.

Prof.Dr. Himmet Karadal, küreselleşen dünyada girişimciliğin yükselen bir değer ve en önemli kariyer yolu olduğunu; girişimcilik sürecinde ise, girişimci veya girişimci adayının etkileşim halinde olduğu sosyal ağların önemini vurguladı. Karadal, ?finansal ve fiziksel sermayeye göre sosyal sermaye, kariyer başarısını, iş arayanların iş bulmasını, yeni iş kurmayı ve yenilik yapmayı kolaylaştırmaktadır. Bireyin davranışları, sosyal ilişkilerine bağlıdır ve girişimcilik için gerekli olan kaynakları ve desteği sosyal ağlar sağlamaktadır. Sosyal ağ kuramına göre, son yıllarda bilim insanları tarafından güçlü bağların avantajları olmakla birlikte, zayıf bağların gücü üzerinde durulmaktadır. Çünkü güçlü bağlar, zamanla kurumları ve insanları kısıtlamaktadır. Böylece, yenilikçi bilgilerin akışı da azalmaktadır. Nitekim kişinin sahip olduğu güçlü bağlar, özellikle de zayıf bağlar başarının en önemli belirleyicilerindendir dedi. Ataların ?arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyelim? misali; bağlantı halinde bulunduğu kişi ve kurumların etik değerler açısından iyi araştırılması gerektiği vurgulandı.  

Konuşmaların ardından katılımcılara DİLKUR Akademi?nin yöneticilerinden Adem Şahin ile İbrahim Gezginci tarafından sertifikaları verildi.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik