Sigorta tahkiminde parasal sınırlar güncellendi

Sigorta tahkiminde parasal sınırlar güncellendi

Sigorta tahkiminde parasal sınırlar güncellendi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sigortacılık Kanunu'nun 30. maddesindeki parasal sınırları artıran tebliğde değişiklik yaptı. Yeni sınırlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ANKARA (İGFA) - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 16 Nisan 2022 tarihli ve 31811 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sigortacılık Kanunu’nun 30. maddesinin 12. ve 15. fıkralarındaki parasal sınırları güncelledi.

Yeni düzenlemeye göre 28 bin TL’nin altındaki uyuşmazlıklarda verilen hakem kararları kesin, 28 bin TL ve üzeri uyuşmazlıklarda hakem kararlarına Sigorta Tahkim Komisyonu’na itiraz edilebiliyor. 300 bin TL’nin üzeri uyuşmazlıklarda itiraz üzerine verilen kararlar temyize açık, 96 bin TL ve üzeri uyuşmazlıklarda hakem heyeti teşkili zorunlu.

Tebliğe göre parasal sınırlar, her yıl TÜİK’in Yİ-ÜFE değişim oranına göre artacak ve bin TL’nin küsuru dikkate alınmayacak.



Başkent’te toplu taşıma yenileniyor!
58 ilde siber suçlara 334 gözaltı!
Denizli'den Anıtkabir'e özel ziyaret
MEB Robot Yarışması Kayseri'de başladı
Bodrum'da cazın renkleriyle yaza start
Türkiye, 'Orta Koridor'un kilit parçası!
Öğretmenlerin il içi yer değiştirmeleri belli oldu... Atamalarda ilk kez sıra kaydı alındı
Ticaret'ten sentetik iplik ithalatına damping soruşturması
26 ülkeden bakanlar 'Aile' için İstanbul'da buluşuyor
TOFAŞ'ın pilot takımı çeyrek finalde
Ankara’nın lezzet mirası dijitalleşiyor
Sigortayeri ile Hızlı Bir Şekilde Online Sigorta Teklif Al
Sakaryalı sporcular madalya kürsüsünü boş bırakmıyor
Bakan Kacır: Türkiye, bölgesel kalkınma ile küresel zorlukların üstesinden gelecek
AVM'lere Ticaret'ten KEP zorunluluğu
  • Çarşamba 21.5 ° / 9.2 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cuma 28 ° / 15.9 ° Güneşli