ŞEHRİMİZİN ADI İLE MARKAŞALAN ÜRÜNLERİN TESCİL BELGELERİ ALINDI

ŞEHRİMİZİN ADI İLE MARKAŞALAN ÜRÜNLERİN TESCİL BELGELERİ ALINDI

ŞEHRİMİZİN ADI İLE MARKAŞALAN ÜRÜNLERİN TESCİL BELGELERİ ALINDI

Belediye Başkanı Evren Dinçer, coğrafi işaretlerle tescillenen Aksaray Tahinlisi ve Şerbetli Pidenin tescil Belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’dan aldı. 
 Geçtiğimiz aylarda Türk Patent ve Marka Kurumuna Aksaray Tahinlisi ve Şerbetli Pidenin coğrafi işaretler listesine alınması ve şehrin yöresel ürünü olarak markalaşması amacı ile Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından başvuru yapılmıştı. Başkan Dinçer’in girişimleri ile Aksaray Tahinlisi ve Şerbetli Pide tescillendi. 
Türk Patent ve Marka Kurumunda yapılan görüşmede Kurum Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Belediye Başkanı Evren Dinçer’e tescil belgelerini teslim etti. 
Aksaray ismi ile markalaşan bu iki yöresel ürünün Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilmesiyle kültürel ve ekonomik açıdan korumaya alınmış oldu. Şehrin kültürel zenginliklerine katkı sağlayan değerler Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleri ile markalaştırıldı. 
Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın yöresel niteliğe sahip tüm ürünlerine marka değerler kazandırılması adına çalışmalarının süreceğini ifade etti. Başkan Dinçer, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a nazik misafirperverliği ve şehrin değerlerine karşı sergilemiş olduğu ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

 



KAPADOKYA IHLARA TERMAL OTEL’DE 22. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ BULUŞMASI
Aksaray’da FETÖ Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltına Alındı
Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü’den Aksaray Üniversitesi ve Teknopark’a Ziyaret
Aksaray Üniversitesi ile Almanya’daki İşverenler Derneği Arasında Erasmus+ İş Birliği Protokolü İmzalandı
Aksaray’da Kitap ve Huzurun Adresi: Genç Osman Millet Kıraathanesi
Türkiye Bisiklet Federasyonu’ndan Bahçeli’ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan yolcusu
Kruvaziyerler 10 ayda rekora yelken açtı
Bursalı 300 genç Ata'nın huzurunda
Merkez'in yıl sonu tahmini yükseldi... Sıkı para politikası sürecek
Başkan Büyükakın: Kocaeli, mühendisler için bir laboratuvar
Öğrenciler ara tatile çıktı... Bakan Tekin: Dinlenin, kendinize zaman ayırın
'Mustafa Kemal' animasyon filmi milli coşku yaşattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü
Ticaret'ten 434 kaçak araca adli işlem
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli