Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştıran ekonomik ve sosyal destekler paylaşıldı

Şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştıran ekonomik ve sosyal destekler paylaşıldı

Şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştıran ekonomik ve sosyal destekler paylaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok alanda şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ekonomik ve sosyal imkanlar sunuluyor.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit yakınları ve gazilere devletin sunduğu imkanları sıraladı.

Şehitlerin eş ve çocuklarından birisi ile anne-baba ve kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam 2 yakınına, gazilerimizin kendilerine veya lehine feragat ettiği bir yakınına kamuda istihdam hakkı sağladıklarını ve bugüne kadar 47 bin 437 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuda istihdam ettiklerini belirten Bakan Yanık, "Hak sahibi şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile vazife malulleri, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz yararlanmaktadır. Bu kapsamda 210 bin 115 ücretsiz seyahat kartını sahiplerine ulaştırdık. Görevi nedeniyle malul hale gelenlerin kendilerine, hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine en az 30 yıl hizmet yapmış gibi aylık bağlanmaktadır. Şehitlerimizin vefat eden vazife malulleri ile hayatını kaybeden sivil terör mağdurlarının anne ve babalarına şartsız aylık bağlanmaktadır" diye konuştu.

"Şehitlerimizin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları emlak vergisinden muaf tutulmuştur. Şehitlerimiz ile gazilerimize bir konut ile sınırlı olmak üzere faizsiz konut kredisi sağlanmaktadır" diyen Bakan Yanık, "Terörle mücadele sırasında şehit olan kamu görevlilerinin hak sahipleri ile malul gazilerimize 10 yıl süreyle rayiç bedel üzerinden kira yardımı ödenmektedir. Sıra tahsisli konutlarda şehit yakınları ile gazilerimize artı 40 puan verilmektedir. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize ikametgahlarında kullandıkları elektrik ücretlerinde en az yüzde 40, su ücretinde yüzde 50 indirim uygulanmaktadır. Şehitlerimizin eş veya çocuklarından birine, eşi veya çocuğu yoksa anne veya babasından birine bir araçla sınırlı olmak üzere araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlanmıştır. Yüzde 90 ve üzeri engeli olan gazilerimizin ÖTV muafiyetinden yararlanarak aldıkları araçları MTV’den muaf tutulmaktadır" dedi.

Şehitlerin aylık alan hak sahipleri ile gazilerine de yılda bir defa olmak üzere ek ödeme verildiğini belirten Bakan Yanık, şehit dul ve yetimleri ile gaziler ve refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları müze ve ören yerlerinden ücretsiz yararlandığı ve yine eş ve çocukların da Devlet Tiyatroları'ndan ücretsiz faydalandığı kaydedildi.



İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı