Tarih: 20.03.2017 15:59

Şehit Ailelerine anlamlı ziyaretler devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeşim Pekmez: ?Şehitlik şerefini, onur ve gururunu taşıyan şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız?

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Aileleri ziyaretleri devam ediyor. Şehitler Ertan Özan ve Ahmet Lütfi Telli´nin ailelerini ziyaret eden Pekmez; ?Ateş düştüğü yeri yakıyor biliyoruz. Bizler şehitlik şerefini, onur ve gururunu taşıyan şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız ´dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte 1985 yılında şehit olan Ertan Özan´ın; ablası Mehtap ile birlikte yaşayan annesi Nigari Özan´ı ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesindeki evlerinde ziyaret ettiği Nigari Özan´ın elini öperek bir süre sohbet eden Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından hazırlatılan şehit Ertan Özan´ın Türk Bayrağı ile birlikte yer aldığı fotoğrafını hediye etti.

Şehit ailelerinin sadece hatırlanmak istediğini belirten Özan ailesi ile görüşen Yeşim Pekmez; ?Şehitlerimiz en iyi makamdalar. Bize düşen siz ailelerine en iyi şekilde sahip çıkmak ?dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi daha sonra 1985 yılında Diyarbakır Lice´de askerlik görevini yaparken şehit olan Ahmet Lütfi Telli´nin ailesini ziyaret etti.

Anne ve babası vefat eden şehidin abisi Hasan Telli´yi evinde ziyaret ederek bir süre görüşen Pekmez; ?Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne yapsak şehitlerimizin ve ailelerinin hakkını ödeyemeyiz. Bizler; vatan, bayrak için devletimiz için şehadete ulaşan ve milletimizin de evladı olan şehitlerimizin anne, baba ve yakınlarının her zaman yanında olacağız ?dedi.

Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından hazırlatılan; Türk Bayrağı ile birlikte Şehit Ahmet Lütfi Telli´nin fotoğrafını abisi Hasan Telli´ye hediye etti.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyetleri belirten şehit aileri Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —