ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSLERİ VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENDİ

ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSLERİ VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENDİ

ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSLERİ VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DENETLENDİ


Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi ile Aksaray Belediyesi işbirliğinde korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs terminalinde yolcu otobüsleri ve toplu ulaşım araçları denetlendi. Uygulamada, kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kurallar ile birlikte temizlik, maske ve mesafe denetimleri yapıldı. 
 
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda yurt genelinde başlatılan korona virüs denetimleri Aksaray’da başladı. Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Murat Arslan ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Akbulut ve İl Özel İdare Yol Ulaşım Şube Müdürü Mustafa Yalvaç, zabıta memurları eşliğinde şehirlerarası otobüs terminalinde yolcu otobüslerinde maske, sosyal mesafe, hijyen konusunda denetim gerçekleştirdi. Denetimlere şehir içi toplu taşıma araçları da tabi tutuldu. Terminal içeresinde ticari taksi ve duraklarda temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol edildi.

Denetimlerde otobüs firmalarından, covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına daha fazla dikkat etmeleri istendi.

Tedbirlere uymayanlarla ilgili Hıfzıssıhha Kurulunun belirlediği oranda idari para cezası verileceği bildirildi.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada, toplum sağılığını korumak ve virüsün yayılımcı etkisini ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için denetimlerin kesintisiz ve süreklilik teşkil edecek şekilde gerçekleşeceği ifade edildi.  

 

 



Aksaray Demirci Kasabasında Acı Kayıp
Aksaray’da Feci Kaza: Yolun Karşısına Geçen Kadın Hayatını Kaybetti
Dilovası soruşturması çok yönlü sürüyor: 11 gözaltı!
AKSARAY VALİSİ KUMBUZOĞLU’NDAN SULTANHANI’NDA YANGIN ZİYARETİ
Ticaret'ten Iğdır'daki '2 bin TL ısıtıcı' iddiasına açıklama
AKSARAY’IN YENİKENT BELDESİNDE ACI OLAY: GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERDİ
Erdoğan: Eurofighter süreci olumlu ilerliyor
Gümrük ekipleri 51 milyon makaron ele geçirdi!
Bursa Büyükşehir Ata'sının huzurunda
2026 hac protokolü Cidde'de imzalandı
Ankara’da çalışma istasyonları 80 bin öğrenciyi ağırladı
Ankara’da 10 Kasım düzenlemesi! Bazı güzergahlar kapatılacak
Jandarma'dan 10 ilde dev operasyon! 5,8 milyar TL’lik işlem hacmi tespit edildi
Deprem hasarlı illere ek laboratuvar izni... Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklik
Funda Kurt’tan Gölbaşı Zübeyde Hanım Lisesi’ne teknik destek
  • Pazartesi 19.9 ° / 15.4 ° false
  • Salı 18.4 ° / 15.1 ° false
  • Çarşamba 16.9 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı