Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

SANAYİ GELİŞİMİ İÇİN ALAN BAZLI HEYETLER KURULUYOR

SANAYİ GELİŞİMİ İÇİN ALAN BAZLI HEYETLER KURULUYOR

SANAYİ GELİŞİMİ İÇİN ALAN BAZLI HEYETLER KURULUYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin verimli şekilde sağlanabilmesi için kalkınma hedefleriyle uyumlu bir çalışma içinde olmak gerektiğini söyledi. 

- Tüm Ayrıntıları Dikkatle Ele Almak Gerekiyor - 

Kamu kurumlarının il müdürlerinin tebrik ziyaretinde sanayi-üniversite iş birliği konusunda değerlendirmelerde bulunan ASÜ Rektörü Arıbaş, bu konuda çok hızlı şekilde ilerleyecek formüller üzerinde çalıştıklarını belirtti. Üretim, gelişim ve refah arasındaki doğrusal ilişkiye dikkat çeken Arıbaş, bu sürecin bütünleşik bir yapıda ilerlemesi gerekliliğinin altını çizdi. Üniversitenin, sanayicinin ve ilgili kamu kurumlarının hepsinin ortak bir paydada buluşmasının önemine de dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Potansiyeli görme, tanımlama, içselleştirme, somutlaşabilir proje üretme, ürün ortaya çıkarma, nihai gelişim hedefleriyle uyum sağlama, sürdürülebilirlik… Toplam kalkınma hamleleri bakımından bunların her birisi çok mühim ve dikkatle ele alınması gereken ayrıntılar. Süreç, ancak ve ancak nitelikli iş birlikleri ile yürütülebilir” dedi. 

- Görüşmeler Somut Raporlar Üzerinden Yapılacak - 

Üniversite olarak konuya dair çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların başında TEKNOPARK’ın geldiğini ifade eden Rektör Alpay Arıbaş, zaman kaybetmeden, olabilecek en hızlı şekilde faaliyete geçecek bir seviyeye gelmeyi arzu ettiklerini vurguladı. Geniş bir danışma kurulu ile istişareler yaptıklarını ve alan bazlı heyetler kurarak görüşmeleri daha somut bir zemine oturtmak istediklerini de anlatan Arıbaş, “Kamu kurumlarını ilgilendiren alanlar için ayrıca bir kurul oluşturulacak ve ilerleyen süreçte görüşmeler somut raporlar üzerinden gerçekleşmeye başlayacak. ‘Süreç nasıl ilerliyor, nerelerde aksamalar yaşanıyor, aksamalar nasıl aşılır?’ gibi soruların net biçimde cevaplanabileceği bir ortam sağlanacak. Biz, gerek teknik gerek bilimsel gerekse prosedür bakımından üzerimize düşen her desteği vermeye hazırız” dedi. 

Toplantıya, Aksaray Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Türk Standartları Enstitüsü Aksaray İl Müdürü İsmail Karaca ve Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatma Becerikli ile sanayi-üniversite iş birliği konusunda çalışmalar yapan ASÜ’lü akademisyenler katıldı. 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu