Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta geriledi

Sanayi Üretim Endeksi Şubat

Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta geriledi

TÜİK, Şubat 2025 Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1,9 azalırken, aylık bazda ise yüzde 1,6 düşüş gösterdi.

ANKARA (İGFA) - TÜİK'in açıkladığı Şubat ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre sanayi üretiminde genel bir daralma olduğunu ortaya koyarken, elektrik ve gaz sektöründeki artış dikkat çekti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2025 Şubat’ında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 geriledi.

İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 8,5 artış kaydetti.

Şubat 2025’te, bir önceki aya kıyasla madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 düşüş gösterdi. Buna karşılık, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü endeksi yüzde 3,5 yükseldi.



TOFAŞ, Fenerbahçe Beko’ya tek sayıyla yenildi

Avrupa Halter'de Türk başarısı

Malatya'da Tekerlekli Basketbol Takımı 1. lige yükseldi

10 futbol, 10 basketbol ve voleybol sahası için ilk adım atılıyor

Başkentte atıl spor tesisinde sona doğru

Portekiz'den Manisa'ya madalyalarla döndüler

Ankara Keçiören'de buz pateni keyfi

Çayırova Belediyesi, Ankaragücü'nü mağlup etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadın sporculara tebrik

Milli kızlarımız gururlandırdı