Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta geriledi

Sanayi Üretim Endeksi Şubat

Sanayi Üretim Endeksi Şubat'ta geriledi

TÜİK, Şubat 2025 Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1,9 azalırken, aylık bazda ise yüzde 1,6 düşüş gösterdi.

ANKARA (İGFA) - TÜİK'in açıkladığı Şubat ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre sanayi üretiminde genel bir daralma olduğunu ortaya koyarken, elektrik ve gaz sektöründeki artış dikkat çekti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2025 Şubat’ında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 geriledi.

İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 8,5 artış kaydetti.

Şubat 2025’te, bir önceki aya kıyasla madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 düşüş gösterdi. Buna karşılık, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü endeksi yüzde 3,5 yükseldi.



Muvazzaf subay alımı başvuruları 2 Kasım’a uzatıldı
Yeşil gelecek ve dijital dönüşüm Konya'da konuşuldu
Suriye'de 702 kilometrelik tünele imha!
GİB açıkladı: Kira gelirlerine yeni vergi yok!
Sakarya Büyükşehir Ankara’da Ego Spor deplasmanına çıkıyor
HAK-İŞ il başkanları Ankara'da buluştu
İstanbul’da 288 milyon TL değerinde 10 lüks araca el konuldu!
EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ACI!
Tüketici 'güven'i azaldı!
Ankara Keçiören'den engelli bireylere ağız ve diş sağlığı desteği
Ankara Keçiören’de İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başladı
İstanbul merkezli 9 ilde organize suç örgütüne darbe
Ege ve Marmara dikkat! Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Bir Togg da Umman Sultanı'na
Turizmin başkenti Antalya'ya yeni kule... Likya'da ilham alındı
  • Perşembe 19.5 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 19.5 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.3 ° / 16.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı