"Rus gazı kesiliyor, enerji krizi lapıda" iddialarına yalanlama

"Rus gazı kesiliyor, enerji krizi lapıda" iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın organlarında yer alan “Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye’nin ABD’den LNG aldığı için Rus gazı tedarikinin duracağı ve enerji krizinin kapıda olduğu yönündeki iddiaların dezenformasyon olduğunu duyurdu.

Açıklamada, Türkiye’nin sahip olduğu boru hattı, LNG terminali ve doğal gaz depolama altyapısıyla bölgenin en güçlü arz güvenliği kapasitesine sahip ülkelerinden biri olduğu vurgulandı.

“RUSYA’DAN GAZ AKIŞI KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

DMM, Rusya Federasyonu’ndan doğal gaz tedarikinin, ilgili kurumlar arasında yürürlükte olan uzun vadeli sözleşmeler kapsamında planlandığı şekilde sürdüğünü belirtti.

Açıklamaya göre ne bugün ne de yaklaşan kış dönemine ilişkin herhangi bir arz güvenliği sorunu veya enerji krizi riski bulunmuyor.

Türkiye’nin ABD, Azerbaycan, İran, Cezayir, Katar, Umman gibi ülkelerden hem boru gazı hem LNG tedarik etmesinin, arz güvenliğini çeşitlendirmeye ve tedarik esnekliğini güçlendirmeye yönelik teknik bir tercih olduğu ifade edildi. Bu yaklaşımın rekabeti artırdığı ve Türkiye’nin enerji güvenliğini güçlendirdiği belirtildi.

“KRİZ SENARYOLARININ GERÇEKLİĞİ YOK”

DMM, öne sürülen enerji krizi senaryolarının hiçbir gerçekliğinin bulunmadığını, enerji arzının çoklu kaynaklarla güvence altına alındığını vurguladı.

Kamuoyunun yanıltıcı haber ve sosyal medya paylaşımlarına değil, kurumların resmî açıklamalarına itibar etmesi gerektiği hatırlatıldı.



21 Kasım'da gündem: İmralı ziyareti
Ankara Keçiören’de Kaysın Kuliyev’in yeni büstü törenle açıldı
"Rus gazı kesiliyor, enerji krizi lapıda" iddialarına yalanlama
2 bin 408 vergi başmüfettişi atandı... Kararlar Resmi Gazete’de
Kamu Görevleri Etik Kurulu'na yeni atamalar... Hakan Çavuşoğlu Etik Kurulu'nda
Ters yönde dehşet saçan sürücü yakalandı! Gereği yapıldı!
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Sezai Karakoç ölümünün 4. yılında unutulmadı
Zelenskiy 19 Kasım'da Türkiye'ye geliyor
Balıkesir koro müziğinin buluşma noktası oluyor
Bakan Yerlikaya: Bin 48 belediye için soruşturma izni verdik
İmamoğlu iddianamesine 'Özel' tepki: Haysiyet cellatlığı son bulmalı!
Bakan Tunç: Gazze’deki soykırım durmalı, ateşkes kalıcı hale gelmeli
Ankara Kent Konseyi’nden ‘Geleneksel Ankara Evleri’ sunumu
Burs ve kredi ödemeleri başladı
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false
  • Cuma 19.9 ° / 13.5 ° false